Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başkan mazereti nedeniyle katılmadığı için RTÜK, Sevda Noyan hakkındaki başvuruyu görüşemedi

Ülke TV’de yayınlanan, Esra Elönü‘nün sunduğu ve konuk Sevda Noyan’ın “Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür” dediği “Arafta Sorular” programı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gündemine getirilmedi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı

Medyascope’a konuşan RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in mazeret bildirerek olağan üst kurul toplantısına katılmadığını belirterek , “Ancak hukuka saygısı olan RTÜK üyelerinin çoğunluğu gündem dışı söz alımları sırasında, konunun acilen üst kurulun gündemine gelmesi gerektiğini söylediler” dedi.

RTÜK’ün konuyla ilgili bir değerlendirme raporu hazırlamadığını, dolayısıyla konunun resmi olarak üst kurul gündemine gelmediğini belirten Taşcı, CHP’li üyelerin dışındaki bazı üyelerin de “RTÜK’ün kurumsal saygınlığının korunması açısından konunun üst kurul gündemine taşınması gerektiğini” söylediğini anlattı.

RTÜK, son haftalarda Habertürk, FOX TV, Tele1 ve Halk TV’ye art arda cezalar vermişti.

Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu “Arafta Sorular” programında Sevda Noyan’ın “Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür” sözleri Türkiye gündemine oturmuştu. Kamuoyu, Sevda Noyan’ın sözleri üzerine savcıların ve RTÜK’ün harekete geçmesini talep etmişti.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, dilekçe vererek Noyan’ın sözleri nedeniyle programın, “derhal üst kurul gündemine alınmasını” istemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.