Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstinaf Mahkemesi, Şule Çet davasında verilen cezaları onadı

Şule Çet’in (22) 29 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’daki bir plazanın 20. katındaki bir ofisten şüpheli şekilde düşerek ölmesine ilişkin açılan davada verilen cezaları, İstinaf Mahkemesi tarafında onandı. Mahkeme, kararı duruşma yapmaksızın, dosya üzerinden oybirliğiyle verdi.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi, davaya ilişkin kararını 4 Aralık 2019’da yapılan duruşmada açıklamıştı. Olay anında ofiste bulunan Çağatay Aksu, “kasten adam öldürme”, “nitelikli cinsel saldırı” ve “hürriyetten alıkoyma” suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay, yine ofiste bulunan Berk Akand ise bu suçlara yardım ettiği gerekçesiyle 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkeme heyetinin bir üyesi, Aksu’nun yalnızca nitelikli cinsel saldırı suçunu işlediği, Akand’ın ise üzerine atılı hiçbir suçu işlemediği gerekçesiyle karara şerh düşmüştü.

Dosyanın bundan sonra Yargıtay’a taşınması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.