Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Ambargolara ve ekrana çıkarılmayacaklar listelerine kim karar veriyor?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, Habertürk televizyonundaki bir programda sunucu Didem Arslan Yılmaz’ın, HDP mensubu siyasetçilere neden sözkonusu kanalda yer verilmediği yönündeki bir soruya, “Burası bir kamu televizyonu değil. Özel bir sektörüz. Bu bir tercihtir” şeklinde cevap vermesinin ardından başlayan tartışmaları gazetecilik açısından değerlendirdi.

“Haberciler, demokrasiyi, basın ve ifade özgürlüğünü, toplumun bilgi edinme ve haber alma hakkını, eleştiri özgürlüğünü, eylem ve örgütlenme hakkını, çoksesliliği ve barışı savunmalı, inançlara ve farklılıklara saygı göstermelidir. Irkçılık, ayrımcılık, nefret söylemi, terörün propagandası, savaş propagandası şiddet gibi konulardan da uzak durmalıdır. Haber televizyonlarının, siyasi iktidarın yönlendirmeleriyle yayın yapması, görevini yerine getirmemesiyle eşdeğerdir. Haber yayıncılığının işlevini iktidar sözcüleri ve onların uygun gördüklerini ekrana çıkarmaya indirgemek yayıncılıkta en büyük günahtır” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.