Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Karar gazetesi, Sabah’ı manşetten yalanladı

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda, Sabah gazetesinin “Borsada yabancı kontrolü bitiyor” başlıklı haberi sonrası Karar gazetesinde aksi yönde çıkan haberi ve bu haberlerle ilgili yorumları yazdı:

“Birbirinden habersiz olarak görüştüğüm üç ekonomi yazarı da yabancı sermayenin çıkışını olumlu bir gelişme olarak görmüyor. Mustafa Sönmez ve Uğur Gürses, Sabah’ın haberini ‘züğürt tesellisi’ olarak değerlendirirken Erdal Sağlam da ‘kötüyü iyi gösterme çalışması’ olarak nitelendirdi. Üçü de Karar’ın haberini doğru buluyor.”

“Gazetecilik gerçeği aktarma işidir”

Bildirici’ye göre Sabah’ta çıkan haberin amacı, iktidarın yaratmak istediği tabloya destek vermek:

“Ekonomi uzmanları açısından bu kadar açık bir tablo varken Sabah nasıl oluyor da olumsuz bir durumu müjdeli bir haber olarak sunabiliyor? Bunu açıklayabilmek çok zor. Siyasi iktidarın yaratmak istediği tabloya destek olmaktan başka bir neden göremiyorum.

Gazetecilik gerçeği aktarma işidir. Ekonomide kötüye doğru gidiş varsa ekonomi yazarının bu durumu yazarak, eleştirerek ekonomi yönetimini ve toplumu uyarması hem iktidarın hem de ülkenin yararınadır.”

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.