Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YKS’nin ilk oturumu yapıldı: “Salgın koşullarında sınav yapılması kötü bir karardı”

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), koronavirüs salgını koşullarında bugün yapıldı. Sınav saat 10:15’te başladı, toplam 165 dakika sürdü. 

Bugün, üniversiteye girmek isteyen 2 milyon 437 bin 119 aday, salgın gölgesinde YKS’ye girdi. Adaylar sabah saat 09:00’da sınav salonlarına alındı, sık sık sosyal mesafe kuralı hatırlatıldı. Sınava giriş yerlerinde bazı belediyeler dezenfektan, maske, su gibi ihtiyaçları karşıladı. 

Sınav saat 10:15’te başladı, 13:00’te bitti. Sınava giren adaylarda da dışarıda bekleyen ailelerde de maske vardı. Her ne kadar maske kullanılsa da, fiziksel mesafeye dikkat edilmedi. 

Sınav bitiminde, stresini sınav salonunda bırakan öğrenciler de vardı, ağlayarak okulu terk edenler de. Soruların zorluğu kişiden kişiye göre değişse de, genel olarak soruların zor olduğu cevabını aldık. Salgın döneminde sınavın yapılıyor olması da öğrencileri hayli endişelendirdi. Konuştuğumuz bir öğrenciye göre sınavların salgın koşullarında yapılıyor olması kötü bir karar. 

YKS’nin ikinci ve üçüncü oturumu yarın yapılacak. İkinci oturum yarın saat 10:15’te Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile devam edecek. Üçüncü oturum ise yarın 15:45’te Yabancı Dil Testi (YDT) ile gerçekleştirilecek. Sınavın sonuçları 28 Temmuz’da açıklanacak.   

Fiziksel mesafeye dikkat etmeden adayların çıkmasını bekleyen aileler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.