Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

3,5 yaşındaki çocuğa cinsel istismar soruşturmasını Avukat Meriç Eyüboğlu anlatıyor

Yaklaşık bir ay önce 3,5 yaşındaki bir bebek, dedesi tarafından istismara maruz bırakıldı. Soruşturma İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nda sürerken savcının tutumu dolayısıyla soruşturmanın etkin yürütülmediği iddia edildi. Olayın sosyal medyada duyulmasının ardından şüpheli tutuklandı. Yaşananları ve soruşturmanın detaylarını, soruşturmada bebeğin, annenin ve babanın avukatlığını üstlenen Meriç Eyüboğlu, Merve Özçelik‘e anlattı.

Olayın geçmişi: Çocuğun annesi ve teyzesi de istismara maruz kalmış

Soruşturmaya konu olan istismarı 1 Haziran’da fark eden aile, 2 Haziran’da karakola giderek dededen şikayetçi oluyor. Annenin ve çocuğun ifadesi alınması gerekiyor. Fakat çocuk çok korktuğu için kendini ifade edemiyor, muayeneye de izin vermiyor. Dokuz gün sonra çocuğun kanaması olunca aile çocuklarını hastaneye götürüyor. Fakat istismar şüphesi olduğu için hastaneler birbirlerine gönderiyorlar. Nihayet çocuğu Cerrahpaşa’da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Cerrahisi, Adli Tıp ve Çocuk ve Ergen Psikiyatristi uzmanları tedavi ediyor. Muayenenin ardından uzmanlar kuvvetli istismar sebebiyle polise adli tıp raporu düzenliyor.

Öte yandan şüpheli, çocuğun anne ve teyzesini de çocuk yaşlarında hem fiziki hem cinsel şiddete maruz bırakmış. Anne ve teyze de şikayetçi olmuş. Bu arada failin 2010 yılında işlediği başka bir cinsel istismar suçundan ceza aldığı da ortaya çıkıyor. Anne ve teyzenin açtığı soruşturma etkin bir biçimde yürütülse de bebeğin cinsel istismarından dolayı açılan soruşturmada savcının delilleri incelemediği ortaya çıkıyor. Avukatlar failin tutuklanması gerektiğini söyleseler de savcı herhangi bir işlem yapmıyor. Hatta avukatlara oldukça sert davranıyor. Fakat olayın sosyal medyada büyük yankı uyandırması üzerine fail tutuklanıyor. Hakkında açılacak iki dava da önümüzdeki günlerde görülecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.