Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’a farklı bir bakışla dijital sergi: “Diyarbekirlilik’te kesişen âdetler, tatlar, sesler, dokular”

Diyarbakır Hafızası’nın düzenlendiği, “Diyarbekirlilik’te kesişen âdetler, tatlar, sesler, dokular” başlıklı dijital sergi, “yüzyıllardır yan yana duran, birbirini ezmemiş ama karışmış, birbirini beslemiş doğum ve ölüm ritüellerini, müzikleri ve yemekleri” konu alıyor.

Şehri daha geniş bir kesime tanıtmayı amaçlayan çalışmada, fotoğraflarla birlikte metinlere de yer veriliyor.

Giriş metnini Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suavi Aydın’ın hazırladığı serginin editörlüğünü gazeteci Pınar Öğünç üstlendi. Diyarbakır’ın bilinmeyen tarihine, farklı kültür dokularına ve halkın birbiriyle ilişkilenme biçimine ışık tutan sergi, Aydın’ın deyimiyle “‘Diyarbekirlilik’in köklerine” iniyor.

Serginin “Kalbi curcuna ritmiyle atanların şehri” bölümünde mahalli sanatçı Hayri Yoldaş, Kürdolog Doç. Dr. Clémence Scalbert Yücel ve müzisyen Ara Dinkjian’ın; “Tatların, kokuların birbirine karıştığı mutfaklar” bölümünde yemek yazarları Filiz Parlak ve Silva Özyerli’nin; “Beşikten mezara uzanan gelenek” bölümünde yazar Birsen İnal, Mehmet Şimşek ve sanat tarihçisi Doç. Dr. Birgül Açıkyıldız’ın metinleri yer alıyor.

Diyarbakır Hafızası, kente dair özel koleksiyonlarında bulunan belgeleri paylaşmak isteyenler için, info@diyarbakirhafizasi.org adresinden kendileriyle iletişime geçme çağrısında da bulundu. 

“Diyarbekirlilik’te kesişen âdetler, tatlar, sesler, dokular” sergisini buraya, Diyarbakır Hafızası’nın diğer sergilerini ise buraya tıklayarak gezebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.