Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karamürsel’de hedef gösterilen fotoğrafçı Başak Onay: “Başıma bir şey gelirse sorumlusu Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Özalay’dır”

Haber: Edanur Tanış & Hazar Dost

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde yaşayan fotoğrafçı Başak Onay, LGBTİ onur ayına özel çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştıktan sonra Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Özalay tarafından hedef gösterildi. Medyascope’a konuşan fotoğrafçı Onay, “Başıma bir şey gelirse sorumlusu Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Özalay’dır” dedi.

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde fotoğraf stüdyosu işleten fotoğrafçı Başak Onay, LGBTİ onur ayı için iki erkek model ile çekim yaptı. Onay’ın çektiği fotoğrafları Facebook hesabından paylaşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Özalay, “Gücünü İstanbul Sözleşmesi‘nden alan bu gafiller başta olmak üzere, bu ihanet sözleşmesiyle bunun gibi ahlaktan yoksun kişilerin önünü açan ve imza atanlar en az bunlar kadar sorumludur. Karamürselimizde faaliyet gösteren bir fotoğraf stüdyosu, LGBT çekimlerini sözde sosyal sorumluluk projesi adı altında adeta zehir gibi hanelerimize, caddelerimize, sokaklarımıza ve hatta tüm kente akıtmaktadır. Halkımız nazarında mutlaka gerekli cevabı alacaktır. Geleceğimizden kaygılıyız, endişemiz büyük. Bu ahlaksızlığı asla kabul etmiyor, derhal yetkilileri göreve çağırıyoruz” diye yazdı.  

“Başıma bir şey gelirse Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Özalay bunun sorumlusudur” 

Özalay’ın, fotoğraf çalışmasını siyasi bir rant haline getirdiğini söyleyen Başak Onay, “Fotoğrafhanemin önünde 100 kişilik bir grubun toplanmasına ve olayın ilçedeki siyasi figürlere, hatta belediye başkanına kadar gitmesine neden oldu. Modellerimin biri işiyle tehdit edildi, diğeri bağlı olduğu spor kulübünden men edildi. Stüdyomun gece saatlerinde yağmalanması tanıdıklarım tarafından engellendi” diye konuştu. 

Kendisinin ve çekim yaptığı modellerin açık hedef haline getirildiğini söyleyen Onay, sosyal medya üzerinden linç paylaşımlarının devam ettiğini, pek çok kişinin hâlâ stüdyosunu yağmalamakla, kendisine ve beraber çalıştığı modellere zarar vermekle tehdit ettiğini söyledi. Koruma kararı aldırdığını ve yasal süreci başlattığını söyleyen Onay, kendisini sosyal medyada hedef hedef gösteren Özalay için “Başıma bir şey gelirse Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Özalay bunun sorumlusudur” dedi. 

Medyascope’un ulaştığı Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Özalay ise bugün ifade verdiğini, olayın yargıda olduğunu ve kendisinin ilerleyen günlerde açıklama yapacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.