Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Polonya, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek istiyor: “Zararlı ideolojik unsurlar barındırıyor”

Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, 25 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Polonya’nın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmayı planladığını söyledi.

Le Monde gazetesinin haberine göre, Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, İstanbul Sözleşmesi’nin zararlı ideolojik nitelikte unsurlar içerdiğini öne sürdü. Ziobro, pazartesi günü Polonya Aile Bakanlığı’ndan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme sürecini başlatmasını isteyeceklerini bildirdi.

İktidarda olan PiS, Katolik Kilisesi’ne yakınlığı ile biliniyor

Polonya’da iktidarda olan sosyal muhafazakâr eğilimli Hukuk ve Adalet Partisi (PiS), Katolik Kilisesi’ne yakınlığıyla biliniyor. Cumhurbaşkanlığının ikinci döneminde olan PiS üyesi Andrzej Duda, seçim kampanyası sürecinde eşcinsel haklarına yönelik düşmanlık içeren politikalar açıklamıştı.  

“Sözleşmeden çekilmekteki amaç, aile içi şiddeti yasallaştırmak”

Hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı başkent Varşova’da protesto edildi.
Wojtek Radwanski, AFP

Çoğu kadın olmak üzere binlerce kişi, sözleşmeden çıkılması kararını protesto etmek için sokaklardaydı. Varşova’daki eylemi düzenleyenlerden Magdalena Lempart, “Sözleşmeden çekilmekteki amaç, aile içi şiddeti yasallaştırmak” dedi. Bazı protestocular da “Hukuk ve Adalet Partisi, kadınların cehennemidir” sloganları attı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler