Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ile söyleşi: “Koronavirüs salgını yüzünden Antalya’da sanayi ve turizmde en az yüzde 50 istihdam kaybı var”

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, koronavirüs salgınının Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’ya etkilerini Mehmet Selçuk Ada’ya anlattı. Akın Akıncı, Antalya’da iş hayatında ikinci dalga kaygısının olduğunu, ticaretin ve üretimin bu ihtimale göre şekillendiğini söyledi. Salgın yüzünden kentteki sanayi ve turizmde en az yüzde 50 istihdam kaybı olduğunu belirten Akıncı, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı işsizlik rakamlarına da değindi: “TÜİK geçen nisan ayında, bir önceki seneye göre işsizliğin azaldığını açıkladı. Koronavirüs salgını sebebiyle üretim durmuş, işyerleri kapatılmışken veriler böyleydi. İş dünyasının isteği ekonomik verilerin manipülasyonlara bağlı olmadan, siyasetten bağımsız olarak açıklanmasıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.