Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halı saha muamması: İşletmeciler “açıldık”, İçişleri Bakanlığı “açılmadınız” diyor

Haber: Fazıl Alp Akiş & Cemre Su Arvas

Halı saha işletmeleri koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde mart ayının ortasında kapatılmış, 1 Haziran’da normalleşme adımları ile yeniden açılmıştı. Sadece üç gün sonra, 4 Haziran’da yeniden kapatılan halı sahalar dün ellerine ulaşan bir bildiri üzerine bugün kapılarını yeniden açma hazırlıklarına başlamıştı. Ancak İçişleri Bakanlığı öğleden sonra yaptığı bir açıklamayla halı sahaların henüz açılmayacağını duyurdu.

Halı Saha Futbol Federasyonu (HFF), Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın pazartesi günü yayımladığı esaslara göre tesislerde herhangi bir riskin yaşanmaması için uygulanacak 16 maddeyi açıkladı. Bu kapsamda tesise girenlerin ateşi ölçülecek, soyunma odaları kullanılamayacak ve oyunculara yelek verilmeyecekti. Halı saha işletmecileri bu yönde hazırlıklarını bitirip, bu akşam ilk maçların oynanmasını bekliyordu.

Gün içinde Medyascope’a konuşan bir halı saha işletmecisi, sporcuları ve izleyicileri uyarsalar da “insanların kurallara uymadıklarını” ve “sahaların bir daha kapanmayacağını umduklarını” söyledi. Bir başka halı saha işletmecisi, aylarca kapalı kalmalarından sonra bekledikleri ilgiyi göremediklerini, eskisine göre yüzde 20 gibi bir talep olduğunu belirtti.

Sosyal medya ve haber kanallarındaki halı sahaların açıldığı haberlerinin ardından İçişleri Bakanlığı, halı sahaların açılmasına yönelik rehber hazırlama çalışmalarının devam ettiğini, halı sahaların açılacağı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Asılsız haberlerin kaynağı olduğu anlaşılan Halı Saha Futbol Federasyonu, dernek statüsünde bir sivil toplum örgütü olup yetkili resmi bir spor federasyonu değildir. Adı geçen dernek yöneticileri hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 262. maddesi (Kamu Görevinin Usulsüz Olarak Üstlenilmesi) kapsamında Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.