Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması için Erdoğan’a rapor sunan Türkiye Düşünce Platformu: “Bu işin bir parçası olmayacağız çünkü çok yorulduk, yıprandık”

Türkiye’nin, imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması için geçen mayıs Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rapor sunan Türkiye Düşünce Platformu (TÜDP), gelen tepkiler üzerine “bu konudan çekilme” kararı aldıklarını duyurdu. Yöneticileri arasında Abdurrahman Dilipak’ın da olduğu TÜDP’den yapılan açıklamada “Herhangi bir şekilde bu işin parçası olmayacağız çünkü çok yorulduk” denildi.

Kişisel bir beklentilerinin olmadığının vurgulandığı açıklamada, “Çok sayıda bildiri yayınladık, risk alarak, çekinmeden, sadece Allah rızası kaygısıyla. Benliklerimizi, ailelerimizi, kişisel zamanlarımızı, sağlığımızı ikinci planda tutarak. Doğru olduğuna inanmadığımız hiçbir işe girişmedik. Yararlı olduğuna inandığımız hiçbir işin de sonunu düşünmedik. Kimseden kişisel bir beklentimiz yoktu, bundan dolayı kendimizi motive ettik” denildi.

“Sözleşmeyi hem savunanların hem de karşısında olanların bundan sonra bir araya gelmeleri mümkün değil”

TÜDP, mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul Sözleşmesi’nin sakıncalı yönleri olduğunu ve yerine kendi değerlerine uygun bir tasarı öneren rapor sunmuştu. Bu raporu sunmakla “mayınlı alana” girdiklerini söyleyen platformun açıklamasında, “çok yoruldukları” dile getirildi:

“İstanbul Sözleşmesi’nin karşısında olanlar ile sözleşmeyi savunanları bir araya getirip konunun çözümü için mücadele ettik. Onlarca görüşme yaptık, bazen gururumuz incindi, olmayacak kişilerden olmayacak sözler işittik. Fakat gelinen süreçte bu konunun taraflarının ortak bir zeminde çalışma yapma imkanlarının kalmadığını müşahede ettik. Rabbim alimdir, hakimdir, sadırlardakini bilendir. Nihayetinde bu sözleşmeyi hem savunanların ve hem de karşısında olanların bundan sonra bir araya gelmeleri mümkün değildir. Türkiye Düşünce Platformu olarak üzerimize risk alarak çözüm için çalıştık fakat hiçbir taraf bu çalışmalara özveri ile yaklaşmadı ve bir dua dahi alamadık. Bu sözleşmenin tarafında ve karşısında olan her iki kesimin çözüm üretemediklerinden gelecekte bunun sorumluluğunu omuzlarında taşıyacaktır. Biz platform olarak artık bu konudan çekiliyoruz, herhangi bir şekilde bu işin bir parçası olmayacağız çünkü çok yorulduk, yıprandık, yapacağımız diğer hayırlı işlere enerjimiz kalmıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.