Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Musa Özuğurlu ile söyleşi: “Kürtler ile Şam arasındaki diyaloğun sona ermesi Suriye’deki siyasi çözüm sürecinde çok büyük zorluklara sebep olur”

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) yönetiminde bulunan Suriye’nin kuzeyindeki bölgede petrol rezervlerinin işletilmesi ve satışı için, SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Delta Crescent Energy LLC arasında anlaşma yapıldı. Bu anlaşma SDG yönetiminin, ABD’nin Suriye’ye yönelik ekonomik yaptırımlarından muafiyetini de teyit etmiş oldu.

Petrol anlaşması Kürtler açısından bir siyasi tanınma anlamına gelir mi? Bu anlaşma Kürtler ve Suriye hükümeti arasındaki ilişkiyi ve Suriye’deki siyasi çözüm sürecini nasıl etkiler? Gazeteci ve yazar Musa Özuğurlu, petrol anlaşmasının Kürtler-Şam ilişkisi ve Suriye’nin geleceği açısından anlamını Gülçin Karabağ’a değerlendirdi. Özuğurlu, bu anlaşma hayata geçirilirse Şam yönetimi ile Kürtler arasındaki diyaloğun asgari düzeye ineceğini ve bu durumun Suriye’deki siyasi çözüm sürecini zorlaştıracağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.