Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final maçları başlıyor

Koronavirüs salgını sebebiyle mart ayında önce durdurulan sonra ertelenen UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi geçen hafta oynanan son 16 turu rövanş maçları ile başlamıştı.

Avrupa Ligi’nde bugün geçen hafta oynanan maçlarda Getafe‘yi eleyen İnter ile İskoçya temsilcisi Rangers‘ı eleyen Leverkusen karşı karşıya gelecek. Günün bir diğer karşılaşması ise İngiliz temsilcisi Manchester United ile son 16’da Türkiye’nin temsilcisi Medipol Başakşehir‘i eleyen Kopenhag karşılaşacak. Maç, Türkiye saatiyle 22:00’de başlayacak. Çeyrek final heyecanı Shakhtar Donetsk-Basel, Wolverhampton-Sevilla maçları ile salı günü devam edecek.

Avrupa Ligi’nde çeyrek final, yarı final ve final maçları Almanya’nın Köln, Duisburg, Düsseldorf ve Gelsenkirchen kentlerindeki stadyumlarda yapılacak. Lig, UEFA’nın bu sene için geçerli olan tek ayaklı eleme formatı ile oynanılacak.

Şampiyonlar Ligi hız kesmeden devam ediyor: Çeyrek final maçları çarşamba günü başlıyor

Koronavirüs salgını sonrası Şampiyonlar Ligi’nde 16 rövanş maçları cuma ve cumartesi günlerinde oynandı. 26 Şubat’ta oynanan ilk maçı Manchester City, Real Madrid’i Gabriel Jesus ve De Bruyne’nin attığı goller ile 2-1 kazanmıştı. İkinci maçta da 2-1’lik skor ile kazanan City çeyrek finale adını yazdırdı.

Cuma gününün bir diğer maçında İtalyan devi Juventus ile Fransa temsilcisi Lyon karşı karşıya geldi. İlk maçı 1-0 kazanan Lyon ikinci maçta 2-1 yenildi. Fakat bu skor Juventus‘a tur için yetmedi.

Bu maçın ardından Juventus, Teknik Direktör Maurizio Sarri ile yollarını ayırdı. Yerine siyah-beyazlıların eski futbolcusu Andrea Pirlo‘nun getirildiği açıklandı. 

Bayern Münih-Chelsea karşılaşmasını Almanya temsilcisi 4-1 gibi net bir skor ile rahat kazandı. İlk maçı da 3-0 kazanan Bayern Münih toplamda 7-1’lik skor ile İngiliz temsilcisi Chelsea‘yi kupa dışına itti.

Son 16 turunun bir diğer maçı, Barcelona-Napoli eşleşmesiydi. FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır’ın düdük çaldığı maçı, Katalan temsilcisi 3-1 kazandı. Maçın başından itibaren mücadelesi ile fark yaratan Lionel Messi, Katalan temsilcisinin turu rahat geçmesini sağladı. İlk maçtan 1-1’lik beraberlikle ayrılan İtalya temsilcisi, rövanşta Messi‘ye engel olamayınca turnuvaya veda etti.

Çeyrek final maçları çarşamba günü (12 Ağustos) Atalanta ile Paris SaintGermain maçı ile başlıyor. Son 16 turunda Valencia ile karşılaşan Atalanta 4-1 ve 4-3 skorlar ile rahat bir şekilde tur atladı. Bu sezon İtalya Ligi’nde 98 gol atan Atalanta, golcü karakteri ile öne çıkıyor. Paris Saint-Germain ise Almanya’ın Borussia Dortmund takımını 1-2 ve 2-0’lık skorlarla turnuva dışında bırakmıştı. İki takım çarşamba günü saat 22:00’de Lizbon’da karşı karşıya gelecek.

Perşembe günü (13 Ağustos) ise futbolseverleri çok zevkli bir maç bekliyor. Leipzig ile Atletico Madrid‘in karşı karşıya geleceği maç saat 22:00’de başlayacak. Atletico Madrid son 16 turunda Şampiyonlar Ligi’in son şampiyonu Liverpool’u 1-0 ve 3-2’lik skorlar ile elemişti. Leipzig ise geçen senenin finalisti Tottenham‘ı 1-0 ve 3-0’lık galibiyetler ile saf dışı etti.
Cuma günü turnuva için erken final olarak nitelendirilen bir maç futbolseverleri bekliyor. Bayern Münih ile Barcelona‘nın karşılaşacağı maç saat 22:00’de başlayacak. Bayern Münih son 16 turunda 3-0 ve 4-1 toplamda 7-1’lik bir skor ile kupayı ne kadar çok istediğini gösterdi. Son 16 turunda Napoli ile karşılaşan Barcelona ilk maçta 1-1 berabere kalsa da ikinci maçta 3-1 kazanmayı bildi.

Çeyrek finalin son maçı ise Manchester City-Lyon maçı ile tamamlanacak. Son 16 turunda Juventus‘u 1-0 ve 2-1’lik sonuçlar ile elemeyi başaran Lyon turnuvada büyük bir sürprize imza attı. Manchester City, deplasmanda Real Madrid’i Gabriel Jesus ve De Bruyne’nin golleriyle 2-1 yenmişti. İkinci maçta da 2-1’lik skor ile kazanan İngiltere temsilcisi adını çeyrek finale yazdırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.