Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hayat Eve Sığar uygulaması uyarıyor: İstanbul’un en kalabalık ilçeleri kırmızı renkte

Sağlık Bakanlığı’nın geliştirdiği Hayat Eve Sığar uygulamasına göre, İstanbul’un en kalabalık yerlerinin birçoğunda koronavirüs yoğunluğu giderek artıyor.

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 salgını sürecinde, insanların bulundukları konumlardaki koronavirüs yoğunluğunu görebilmesi ve önlem alabilmesi için Hayat Eve Sığar isimli uygulamayı geliştirmişti. Uygulamada, vakaların yoğun olduğu yerler kırmızı, az olduğu yerler ise yeşil renk ile gösteriliyor.

HES uygulamasında, İstanbul’un en kalabalık ilçelerinin birçoğunun kırmızı renkte olduğu görülüyor.

Şirinevler’de koronavirüs yoğunluğu artıyor

İstanbul’da, günlük insan hareketliliğinin en yoğun olduğu noktalardan biri olan Şirinevler semti, haritada kırmızı renkle gösteriliyor. Semtin bağlı olduğu ilçe Bahçelievler ilçesinde de çoğu mahalle kırmızı renkle gösterilmeye başlandı. 

734 bin 369 nüfusuyla, İstanbul’un en kalabalık üçüncü ilçesi olan Bağcılar’da ise neredeyse tüm ilçe kırmızı renkte. İstanbul’un kuzeyinde kalan Bağcılar’a ulaşım, genellikle Şirinevler üzerinden sağlanıyor.

Bağcılar

En kalabalık ilçe Esenyurt da kırmızı renge büründü

HES uygulaması üzerinden bakıldığında, 891 bin 120 kişiyle İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Esenyurt’un birçok noktasının kırmızı olduğu görülüyor.

Zeytinburnu ilçesi boydan boya risk altında

Zeytinburnu ilçesinin neredeyse tamamı kırmızı renkte. Haritada, ilçenin Bakırköy’le sınırından Fatih’le sınırına kadar olan yerin boydan boya yüksek risk altında olduğu görülüyor.

Fatih’te yoğunluk salgının ilk günlerine göre arttı

İstanbul’da en fazla hastanenin bulunduğu ilçelerden olan Fatih’te nüfusun yüzde 10’u 65 yaşın üstünde.

Risk grubunun nüfusa göre oldukça yoğun olduğu Fatih’te salgın giderek yayılıyor. İlçede kırmızı renk yoğunlukta görünüyor.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, bayram sonrası vaka sayıları artmaya başladı. Tespit edilen günlük vaka sayıları bini geçerken, Sağlık Bakanlığı tedbir uyarılarını tekrarlıyor. Türkiye’de 11 Ağustos’ta 1183 vaka tespit edildi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.