Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lyon’un peri masalı devam ediyor: Şampiyonlar Ligi’nde Lyon, Manchester City’yi 3-1 yenerek yarı finale yükseldi

Şampiyonlar Ligi’nde dün akşam (15 Ağustos) oynanan son çeyrek final maçında Fransa’dan Olympique Lyon ile İngiltere’den Manchester City karşılaştı. Lyon, Maxwell Cornet’nin bir ve Moussa Dembele’nin iki golü ile 3-1 kazandı. City’nin tek golünü Kevin De Bruyne kaydetti. Lyon böylece Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Bayern Münih’in rakibi oldu. 

Maç, Manchester City hakimiyetinde başladı. Lyon’un 24. dakikada bulduğu kontratakta, Ekambi’nin kaleciden dönen şutunu Cornet tamamladı. Cornet’nin attığı gol ile Lyon 1-0 öne geçti. City ilk yarı her ne kadar Lyon kalesine ataklar ile gelse de ilk yarı 1-0 tamamlandı.

Lyon’u 1-0 öne geçiren gol Maxwell Cornet’den geldi.

İkinci yarı Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola 56. dakikada Fernandinho’yu çıkarıp yerine Riyad Mahrez’i aldı. Mahrez oyuna girdikten sonra sadece hücumu düşünen City, 69. dakikada Belçikalı yıldızı De Bruyne’nin attığı gol ile durumu 1-1 yaptı. Lyon Teknik Direktörü Rudi Garcia, 75. dakikada oyuna Dembele’yi soktu. Böylelikle Lyon kontrataklar ile daha sık City kalesine gelmeye başladı. Oyuna girdikten dört dakika sonra defansın arkasına sarkan Dembele, kaleci Ederson ile karşı karşıya kaldı. Dembele’nin şutu Ederson’a da çarparak ağlarla buluştu ve 79. dakikada skoru 2-1’e getirdi. Yeniden geriye düşen City daha fazla risk almaya başladı. 87. dakikada yine bir kontratak ile Dembele’nin ayağından bulduğu gol ile skor 3-1 olurken, City için her şey bitmişti. Mücadelede başka gol olmayınca Lyon, Şampiyonlar Ligi’nde adını yarı finale yazdırdı.

City’nin Belçikalı yıldızı Kevin De Bruyne’nin 69. dakikada attığı gol skoru 1-1’e getirdi.

Yarı finaller salı günü başlıyor

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final maçlarının tamamlanmasının ardından gözler yarı finale çevrildi. Yarı finalde iki Alman ve iki Fransız takımı mücadele edecek. Atalanta’yı eleyen Paris Saint-Germain ile Atletico Madrid’i saf dışı bırakan RB Leipzig, 18 Ağustos Salı günü Türkiye saati ile (TSİ) 22:00’de Portekiz’in başkenti Lizbon’da final için mücadele edecek.

Barcelona’yı 8-2’lik skor ile dağıtan Bayern Münih ile ilk önce Juventus, daha sonra Manchester City’yi eleyerek büyük bir sürprize imza atan Olympique Lyon karşılaşacak. Çarşamba günü TSİ 22:00’deki maç, Lizbon’da oynanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.