Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlk finalist Sevilla: UEFA Avrupa Ligi’nde Manchester United’ı 2-1 yenen Sevilla ilk finalist oldu

UEFA Avrupa Ligi yarı final mücadeleleri dün akşam (16 Ağustos) başladı. Yarı finallerin ilk maçında, kupayı en çok kazanan takım olan, İspanya temsilcisi Sevilla ile İngiliz devi Manchester United final için mücadele verdi. Bruno Fernandes’in penaltı golü ile 1-0 öne geçen United, Suso ve Luuk de Jong’a engel olmadı. Mücadeleyi 2-1 kazanan Sevilla, UEFA Avrupa Ligi’nde ilk finalist oldu.

Tempolu başlayan maçta, United’ın İngiliz yıldızı Marcus Rashford’un ceza sahasında yere düşürülmesi sonucunda hakem penaltı kararı verdi. 9. dakikada topun başına geçen Fernandes, topu ağlarla buluşturarak skoru 1-0 yaptı. Öne geçtikten sonra geriye yaslanan United, bunun bedelini 26. dakikada Suso’nun golü ile ödedi. Sol kanattan içeriye orta yapan Sergio Reguilon, arka direkte topu Suso ile buluşturdu. Suso, zor bir pozisyonda olmasına rağmen düzgün bir şut ile durumu 1-1 yapan golü kaydetti. United skor 1-1 olduktan sonra yüklenmeye çalışsa da ilk yarı bu sonuç ile tamamlandı. 

İspanyol temsilcisi beraberliği Suso’nun golüyle yakaladı.

İkinci yarının hemen başında United’ın genç yıldızı Mason Greenwood Sevilla kalecisi Bono ile karşı karşıya kaldı. Greenwood’un şutunu çıkartan Bono, takımını maçta tuttu. Sevilla Teknik Direktörü Julen Lopetegui, 56. dakikada Hollandalı forvet Luuk de Jong’u oyuna aldı. 78. dakikada kaptan Jesus Navas’ın yaptığı ortayı, de Jong gol ile sonuçlandırdı. Bu gol ile Sevilla maçta 2-1 öne geçti. United, gol için yüklense de kalan dakikalarda beraberlik sayısını bulamadı. Böylelikle UEFA Avrupa Ligi’nde Sevilla ilk finalist oldu.

Sevilla’yı finale taşıyan gol Hollandalı Luuk de Jong’dan geldi.

UEFA Avrupa Ligi’nde heyecan devam ediyor

UEFA Avrupa Ligi’nde bu akşam oynanılacak olan Inter-Shakhtar Donetsk maçının kazananı, finalde Sevilla’nın rakibi olacak. Inter-Shakhtar Donetsk mücadelesi bu akşam (17 Ağustos) Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.