Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde finalin adı belli oldu, Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı bugün başlıyor

UEFA Avrupa Ligi’nde son yarı final mücadelesi dün akşam (17 Ağustos) oynandı. İtalya temsilcisi Inter ile Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’in karşılaştığı maçta Inter, Lautaro Martinez ve Romelu Lukaku’nun ikişer ve Danilo D’Ambrosio’nun tek golü ile maçı 5-0 kazandı. UEFA Avrupa Ligi’nde finale yükselen Inter, İspanya temsilcisi Sevilla’nın rakibi oldu.

Maç Inter’in atakları ile başladı. 19. dakikada Nicolo Barella’nın sağ kanattan yaptığı ortayı, Lautaro Martinez şık bir kafa vuruşuyla gol ile sonuçlandırdı. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı.

Arjantinli forvet Lautaro Martinez maçta iki golle yıldızlaştı.

İkinci yarı Lautaro Martinez fırtınası

İkinci yarıda, 64. dakikada sağ kanattan köşe vuruşu kazanan Inter’de, Marcelo Brozovic’in yaptığı ortayı Danilo D’Ambrosio gole çevirdi. Böylelikle skor 2-0 oldu. Maçta büyük bir fark yaratan Inter’in Arjantinli yıldızı Lautaro Martinez, 74. dakikada ceza sahasının dışından çektiği şutla, kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti. 78 ve 83. dakikalarda kaleci Pyatov’u iki kez mağlup eden Lukaku, durumu 5-0 yaptı. Lukaku’nun ilk golünün asistini yapan Lautaro Martinez toplamda iki gol bir asist ile maça damga vurdu. Bu skorla Inter, UEFA Avrupa Ligi’nde adını finale yazdırdı.


Inter, 1998’den bu yana ilk, toplamda beşinci kez finale çıktı. Kupa, 21 Ağustos Cuma günü Almanya’nın Köln şehrindeki RheinEnergie Stadyumu’nda oynanacak final maçıyla sahibini bulacak.

Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı bugün başlıyor

Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı bugün başlıyor. Yarı finalin ilk maçında bu akşam RB Leipzig ile Paris Saint-Germain (PSG) karşılaşacak. Portekiz’in başkenti Lizbon’daki maç, Türkiye saati ile (TSİ) 22.00’de başlayacak. Almanya temsilcisi Leipzig, çeyrek finalde Atletico Madrid’i 2-1’lik skor ile elemişti. PSG ise çeyrek finalde bu senenin flaş takımı Atalanta’ya son dakikalarda attığı iki gol ile tur atlamıştı.
Yarın (19 Ağustos) ise futbolseverleri Lyon-Bayern Münih karşılaşması bekliyor. Barcelona’yı darmadağın eden Bayern, ile Manchester City’ye karşı 3-1’lik sürpriz bir sonuç alan Lyon, Şampiyonlar Ligi’nde final için sahaya çıkacak. Maç TSİ 22.00’de başlayacak.  

23 Ağustos pazar günü, Portekiz’in Lizbon şehrinde oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalinin başlama saati ise TSİ 22.00.


Barcelona Quique Setien ile yollarını ayırdı

Bayern Münih’e 8-2 kaybederek Şampiyonlar Ligi’ne çeyrek finalde veda eden Barcelona, dün akşam (17 Ağustos) Teknik Direktörü Quique Setien ile yollarını ayırdığını açıkladı. Barcelona kulübünün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, ”Barcelona’nın yeni teknik direktörü, takımın büyük çaplı yeniden yapılanmasının bir parçası olarak önümüzdeki günlerde açıklanacaktır” denildi. 

Konuşulan isimler

Yeni teknik direktörün ismi konusunda birçok iddia ortaya atılırken, en çok konuşulan iddialardan biri Barcelona’nın eski futbolcusu Ronald Koeman ile anlaştığı yönünde. Guardian Sport’un haberine göre, Barcelona,  halen Hollanda Milli Takımı’nı çalıştıran Koeman’a önümüzdeki günlerde imza attıracak.

Konuşulan bir diğer isim ise Tottenham Hotspur’a geçen sene Şampiyonlar Ligi’nde final oynatan Mauricio Pochettino. Sezon ortasında Tottenham ile yollarını ayıran Arjantinl, teknik adam şu an için boşta. Başka bir iddia ise Manchester City ile geldiği sezondan beri Şampiyonlar Ligi başarısı elde edemeyen Pep Guardiola’nın, City’den ayrılıp Barcelona’nın başına geçeceği yönünde. Teknik direktörlük için ismi geçen bir diğer kişi ise Barcelona’nın efsane futbolcusu Xavi. Geçen sene Katar’ın Al-Sadd takımında futbolu bırakan Barça’nın eski yıldızı, Al-Sadd’da teknik direktörlüğe getirilmişti.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.