Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalist belli oldu: Paris Saint-Germain

Şampiyonlar Ligi’nde ilk yarı final maçı dün akşam (18 Ağustos) oynandı. Paris Saint-Germain (PSG) ile RB Leipzig‘in karşılaştığı maçı, Fransa temsilcisi, Marquinhos, Angel Di Maria, ve Juan Bernat’ın golleri ile 3-0 kazandı. PSG, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde adını finale yazdırdı. 

Portekiz’in başkenti Lizbon’da oynanan maç, PSG’nin 7. dakikada attığı gol ile başladı fakat top Neymar’ın eline çarpması nedeniyle gol sayılmadı. 13. dakikada sol kanattan serbest vuruş kazanan PSG’de, Di Maria’nın ortasına çok iyi yükselen Marquinhos, kafa vuruşu ile takımını 1-0 öne geçirdi. 

Maçta gol perdesini Marquinhos açtı.

1-0’dan sonra ataklarını sıklaştıran Leipzig, 25. dakikada kaptan Yussuf Poulsen ile yakaladığı net pozisyonu gole çeviremedi. 42. dakikada kaleci Gulacsi, hatalı bir pas sonucu topu PSG’li oyunculara kaptırdı. İkramı geri çevirmeyen Di Maria atağı gol ile sonuçlandırdı. Başka gol olmayınca, ilk yarı PSG’nin 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. 

56. dakikada, Leipzigli Mukiele’nin ayağının kayması sonucu topu önünde bulan Di Maria’nın sol kanattan yaptığı ortada, topla buluşan Juan Bernat, topu fileler ile buluşturdu: 3-0. Maçın geri kalan dakikalarında üstün ve rahat bir futbol oynayan PSG tur atlayarak tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi. PSG’nin Arjantinli yıldızı Angel Di Maria, bir gol iki asist ile maça damga vurdu. 

Son finalist belli oluyor

PSG’nin rakibi, bu akşam Lizbon’da oynanacak Lyon – Bayern Münih eşleşmesinin galibi olacak. Mücadele Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak

Yarı finalde Lyon ile karşılacak Alman temsilcisi Bayern Münih, çeyrek finalde Barcelona ile karşılaşmıştı. Barcelona’yı 8-2 ile dağıtan ve sonrasında Barcelona Teknik Direktörü Quique Setien’nin kovulmasına neden olan Bayern, birçok futbolsever tarafından kupanın favorisi olarak gösteriliyor.

Bayern Münih’in Lyon karşısındaki en büyük kozu Robert Lewandowski olacak.

Maç öncesi basın toplantısında Bayern Münih Teknik Direktörü Hans-Dieter Flick, ”Rahatım çünkü takımımın motivasyonu yüksek ve büyük hedeflerimiz var. Ama hepimiz bir maçın 0-0 başladığını biliyoruz ve Barcelona’ya karşı yaptığımız gibi 90 dakika aynı tempoda oynamamız gerekiyor” dedi.

Lyon yarı finale gelene kadar Juventus ve Manchester City gibi devleri saf dışı bıraktı.

Fransız temsilcisi Lyon’un peri masalı çeyrek finalde de devam etti. İlk önce son 16 turunda İtalyan devi Juventus’u daha sonra da Manchester City’yi eleyen Lyon, şimdi de Barcelona’yı darmadağan eden Bayern’e karşı bir sürpriz peşinde. Lyon Teknik Direktörü Rudi Garcia, maç öncesi basın toplantısında şöyle konuştu: ”Yemek yerken iştahınız var. Şimdi finale çıkmak için bu iştahımız var ve harika bir performans ortaya koyarsak bunu yapabiliriz. Bu da Bayern’e bağlı ama yeteneklerimizi sahaya yansıtmaya çalışacağız. Zayıf noktaları yok ama hiçbir takım mükemmel değil. Oyunumuzu empoze edebiliyorsak ve top ayağımızdayken elimizden geleni yapabiliyorsak, iyi kombinasyonlarla bir şeyler başarabiliriz. Kendimize inanmalıyız.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.