Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (258): AKP kültürel hegemonya kurma çabalarında başarılı mı? – Süheyl Batum, Ertuğrul Günay ve Ali Bayramoğlu ile söyleşi

Kültürel hegemonyadan ne anlıyoruz? Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 18 yıllık iktidarına rağmen kültürel hegemonya kuramadı mı? AKP ne olsaydı kültürel hegemonyasını kurmuş olurdu? Bunun için muhafazakâr camianın organik aydınları var mıydı? Bu aydınlar neye dönüştü ve şu anda varlar mı? Kemalist kültürel hegemonyanın sembolleri nelerdi ve nasıl bir kültürel hegemonya vardı? Türkiye’de muhafazakârların alternatif kültürel hegemonya oluşturma sürecindeki istekleri “kültürel çoğulculuk” muydu yoksa alternatif  proje bir tür toplum mühendisliği amacı mı taşıyordu? Kemalist kültürel hegemonyanın yerine inşa edilmek istenen neydi? Muhafazakâr kültürel hegemonyada neler var? “Yerli ve milli olan” nedir?

Açık Oturum’un 258. bölümünde 60. ve 61. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinde Kültür Bakanlığı yapmış siyasetçi ve hukukçu Ertuğrul Günay, hukuk profesörü Süheyl Batum ve akademisyen-yazar Dr. Ali Bayramoğlu, kültürel hegemonya kavramı ve AKP’nin kültürel hegemonya kurma çabaları üzerine Gülçin Karabağ’ın sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.