Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Tacizci şeyhi hangi medya korudu?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Uşşaki tarikati şeyhi olduğu iddia edilen, “Fatih Nurullah” lakaplı Eyüp Fatih Şağban’ın küçük bir çocuğa cinsel istismarda bulunması olayının medyada nasıl ele alındığını değerlendirdi.

“Bu şeyh, devlet protokolünde ağırlanan, itibar gören, onurlandırılan bir kişi.  Sabah, Takvim, Türkiye, Milli Gazete, Yeni Akit ve Yeni Şafak’ın bu şeyhin küçük çocuğa cinsel tacizden tutuklanmasını görmezden gelmesinin devlet katında böyle değer verilmesiyle ilgisi olsa gerek.

Çünkü tarikatlara yakın bir çizgisi olan Milli Gazete dışındaki Sabah, Takvim, Türkiye, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazeteleri iktidara yakın gazeteler. Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük medyayı, ‘Ak Parti medyası’ ve ‘muhalif medya’ diye ikiye ayırıyor. Küçük’ün yaklaşımıyla söylersek, Şeyh Fatih Nurullah’ın çocuğa cinsel tacizden tutuklanması ‘muhalif medya’da geniş yer bulurken, ‘Ak Parti medyası’nın belkemiği bu gazetelerde hiç görülmedi.

Zaten Şeyh Fatih Nurullah’ın tutuklanması ve çocuk taciziyle ilgili AKP yöneticilerinden ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan da bir açıklama, bir eleştiri gelmedi. En azından bu olayın üzerinin örtülmesine itirazlarının olmadığı anlaşılıyor. Gazeteciliğin bir çocuk tacizcisini bile savunur hale gelmesi ne kadar üzücü. Ama siyasetle bu kadar içli dışlı olunca kaçınılmaz bir sonuç bu” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.