Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi’nde Macaristan’a 1-0 mağlup oldu

UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup ilk maçında dün akşam (3 Eylül) Macaristan ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı, 19 yaşındaki genç oyuncu Dominik Szoboszlai’nin attığı golle mücadeleden 1-0 mağlup ayrıldı. 

UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup’ta yer alan Türkiye A Milli  Futbol Takımı, dün (3 Eylül) Sivas Yeni 4 Eylül Stadı’nda Macaristan’la karşılaştı. Mücadele Macaristan’nın etkili oyunu ile başladı. RB Salzburg’un genç oyuncusu Szoboszlai, ilk yarıda maçı tek başına domine etti. Macaristan’ın ilk yarıda iki şutu direkten döndü. Türkiye ilk yarıda pek bir varlık gösteremedi. İkinci yarıda Türkiye, topu ayağında tutsa da Macaristan’ın katı savunmasını geçemedi. 80. dakikada Dominik Szoboszlai’nin uzaktan kullandığı serbest vuruşta top, kaleci Uğurcan’ın uzanamayacağı yere gitti: 0-1. Bu golle Macaristan, maçın bitimine on dakika kala öne geçti. Mücadelede varlık gösteremeyen Türkiye, yediği gole cevap veremeyince maçtan 1-0 mağlup ayrıldı.

Marco Rossi: “Bizi biraz hafife aldılar

Maç sonu açıklamalarda bulunan Macaristan Teknik Direktörü Marco Rossi, “İlk yarıya çok iyi başlamamız fark yarattı. Bu da Türkiye’yi şaşırttı diyebilirim. Kağıt üzerinde Türkiye bizi rahatça yenebilir gibi görünüyordu. Belki bu yüzden bizi biraz hafife aldılar. İkinci yarıda topu biraz rakibe bıraktık. Rakibin topla oynamasına izin verdik. Onlar da ellerine birkaç şans geçirdi. Ama bizim de direkten dönen toplarımız vardı. Szoboszlai ise duran toplarda çok yetenekli bir oyuncu. Bu akşam da bunu iyi değerlendirdi ve galibiyeti getirdi” dedi.

Şenol Güneş: “Yediğimiz golde baraj kurarken bile isteksizdik”

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç sonunda yaptığı açıklamada, takımın isteksiz olduğuna dikkat çekti: “Maça başlarkenki düşüncelerimizin aslında var olamadığını gördük. Rakip agresif oynadı ve biz onlara cevap veremedik. Hem ofansif hem de defansif olarak iyi değildik. Yavaş kaldık. Rakip fizik olarak da bizden iyiydi. Kendi oyunumuzun altında kaldık. Heyecan, coşku ve kıran kırana bir oyun beklerken bunların hiçbiri yoktu. Yediğimiz golde baraj kurarken bile isteksizdik.” 

UEFA Uluslar B Ligi’nde dün grubun diğer maçında Rusya ile Sırbistan karşılaştı. Rusya, Dzyuba (2) ve Karavaev’in golleri ile maçı 3-1 kazandı. Sırbistan’ın tek golü 78. dakikada Mitrovic’den geldi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup’ta bir sonraki mücadelesinde ise Sırbistan ile karşılaşacak. 6 Eylül Pazar günü Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Rajko Mitic Stadı’nda oynanacak karşılaşma Türkiye saati ile 21.45’te başlayacak.  

Günün öne çıkan A Ligi 4. Grup mücadelesinde ise Almanya, evinde İspanya ile 1-1 berabere kaldı. Almanya’nın golünü 51. dakikada Timo Werner, İspanya’nın golünü ise 90+6. dakikada Jose Gaya kaydetti.

UEFA Uluslar Ligi’ndeki müsabakalarda alınan sonuçlar şöyle:

A Ligi

4. Grup: Ukrayna-İsviçre: 2-1

              Almanya-İspanya: 1-1

B Ligi

3. Grup: Türkiye-Macaristan: 0-1

              Rusya-Sırbistan: 3-1

4. Grup: Bulgaristan-İrlanda Cumhuriyeti: 1-1

              Finlandiya-Galler: 0-1

C Ligi

3. Grup: Moldova-Kosova: 1-1

              Slovenya-Yunanistan: 0-0

D Ligi

1. Grup: Letonya-Andorra: 0-0

              Faroe Adaları-Malta: 3-2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.