Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi’nde Sırbistan’la 0-0 berabere kaldı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup ikinci maçında dün (6 Eylül) Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Sırbistan’la karşılaştı. Çekişmeli geçen mücadelede gol sesi çıkmadı. Grupta ilk puanını alan Türkiye, bu sonuçla üçüncü sıraya yerleşti. 

Mücadelenin ilk yarım saatlik bölümünde A Milli Futbol Takımı’nın baskılı futbolu göze çarparken ilk yarının son 15 dakikalık bölümünde Sırbistan oyuna ağırlığını koydu. Ancak ev sahibi takım pozisyona girmekte zorlandı. 

İkinci yarının hemen başında Nazım Sangare’nin Sırbistan’ın tecrübeli ismi Aleksandar Kolarov’un sert müdahalesiyle yerde kalmasıyla Belaruslu hakem Aleksei Kulbakov, Kolarov’u ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Sırbistan, 10 kişi kaldıktan sonra daha defansif bir anlayış sergilerken Türkiye, oyunun hâkimiyetini ele alsa da rakip defansı geçemedi. Mücadelede gol sesi çıkmayınca iki takım da mücadeleden bir puanla ayrıldı. 

Şenol Güneş: “İlk maça göre daha olumluyduk

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, “İlk maça göre daha olumluyduk. Hem sahadaki duruşumuz hem de oyunumuz daha iştahlıydı. Memnunum. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra arayışlarımız vardı. Ancak rakip tamamen savunmaya çekilmişti. Bir iki tane savunma arkasına sızma girişimimiz vardı ama topla buluşturamadık. Bizim için kaybedilen iki puan oldu. Mümkün olduğunca oyuncuları görmek istedim. Elbette maçları kazanmak için de sahaya çıktık ancak sonuç alamadık. Deplasmanda beraberlik çok kötü değil. Bizim kaybımız içeride Macaristan’a kaybetmek oldu. Bugün kazanabilseydik o maçı telafi etmiş olacaktık” dedi.

Futbolcuların performansları hakkında da konuşan Güneş şunları söyledi: “Cengiz tempo olarak daha kendini bulamadı. Bu da normal. Takımlarında idman yapıp maç oynayamayan oyuncuların performansının ne olacağını bilemiyoruz. Ekim ayına kadar herhalde bunu görme şansımız olur. Orkun ne yaptığını biliyor. Yetenekli bir oyuncu. Maç içinde de gayet iyi çalıştı. Genel olarak tüm oyuncularımın niyetinden memnunum ama özellikle oyunun son bölümünde yeterince verim alamadık. Üçüncü ve dördüncü maçların kadrosu hakkında şimdi konuşmak doğru olmaz. Daha bir ay var.” 

Gruptaki diğer mücadelede Macaristan’la Rusya karşılaştı. Rusya maçı 3-2’lik skorla kazanırken grupta puanını altıya yükselterek liderliğini korudu. 

UEFA Uluslar Ligi’nde gecenin diğer sonuçları:

A Ligi:

4. Grup:

İsviçre-Almanya: 1-1

İspanya-Ukrayna: 4-0

B Ligi:

4. Grup:

Galler-Bulgaristan: 1-0

İrlanda Cumhuriyeti-Finlandiya: 0-1

C Ligi:

3. Grup:

Slovenya-Moldova: 1-0

Kosova-Yunanistan: 1-2

D Ligi:

1. Grup:

Andorra-Faroe Adaları: 0-1

Malta-Letonya: 1-1

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.