Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (61) – Emekli Büyükelçi Oğuz Demiralp: “Doğu Akdeniz krizinde Türkiye’nin tezlerinden ziyade kullandığı üslup sorunlu”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu emekli Büyükelçi Oğuz Demiralp oldu. Programda Türkiye ve Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz krizi ve Türkiye’nin diğer güncel dış politika sorunları konuşuldu.

Türkiye’nin, dış politika krizlerini daha rahat çözebilmesi için diplomatik alandaki yalnızlığını aşması gerektiğinin altını çizen Oğuz Demiralp bunun yolunun daha uzlaşmacı bir dil kullanmaktan geçtiğini belirtti.

Doğu Akdeniz krizi özelinde uluslararası alanda Türkiye’nin tezlerinin değil imajının ve üslubunun tartışıldığını ifade eden Demiralp, Türkiye’nin Yunanistan ile masaya oturmak gibi bir amacı varsa verdiği siyasî mesajların tehdit içermemesi gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.