Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile söyleşi – “Hak ihlalleri artarak devam ediyor, sosyal medyada ‘cadı avı’ yaşanıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2020 Yılı Ağustos Ayı Türkiye İnsan Hakları İhlalleri Raporu’nu açıkladı. Raporu Medyascope’a değerlendiren Tanrıkulu, “Hak ihlallerinde artış var, sosyal medya, Twitter bir ‘cadı avı’na dönüştü” dedi. 

Rapora göre, ağustos ayında 275 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi. Ağustos ayında konuşmaları veya yazıları nedeniyle en az 10 kişi hakkında soruşturma açıldı, sosyal medya paylaşımları nedeniyle en az 11 kişi gözaltına alındı, bir kişi tutuklandı.

Koronavirüs nedeniyle cezaevlerinden bilgi almanın da çok zorlaştığını dile getiren Tanrıkulu, “Koronavirüs nedeniyle ağır ihlaller var. En temel bilgilenme hakkı ihlali var. Cezaevindekiler dışarıdan bilgi alamıyor, cezaevinde yakınları olanlar da cezaevinden bilgi alamıyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.