Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta arabuluculuk rolü – Emekli Büyükelçi Rafet Akgünay ile söyleşi

Türkiye ve Yunanistan arasındaki tansiyon, sismik araştırma gemisi Oruç Reis’in “bakım” için Antalya limanına dönmesiyle düşmüş görünüyor. Nitekim Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın “Yunanistan ve AB ülkeleri diplomasiye tanınan şansı heba etmemeli, mütekabil adımlar atmalıdır” açıklaması yaptı. Ancak bu kez de ABD ile Kıbrıs üzerinden yeni bir gerilim yaşanıyor. Dışişleri Bakanlığı ABD’yi “Kıbrıs Ada’sında geleneksel olarak sürdürdüğü tarafsızlık politikasına geri dönmeye” davet etti. ABD’nin Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki “geleneksel” ve “güncel” rolünü emekli büyükelçilerimizden, ODTÜ KKTC Kampüsü Öğretim Üyesi Dr. Rafet Akgünay ile konuştuk. Emekli Büyükelçi Akgünay, Türkiye’nin bölge ülkeleri ile ilişkilerini düzeltmesi gerektiğini, aksi takdirde Doğu Akdeniz’de elinin zayıf kalacağını savunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.