Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da karantina kuralını ihlal edenlerin kaldığı İyimaya KYK Yurdu’ndan izlenimler: “Üç günde 38 kişi getirildi, iki kişi ağırlaştığı için hastaneye kaldırıldı”

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere verdiği talimat doğrultusunda, karantina kuralına uymayan vatandaşlar, valilikler tarafından belirlenen Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlara yerleştirilmeye başlandı. İstanbul’da karantina ihlali yapan vatandaşların yerleştirildiği yurt ise Sancaktepe’dekiKYK İyimaya Kız Öğrenci Yurdu. Medyascope’tan Hazar Dost, karantina yurdunda gün içinde yaşananları gözlemledi.

İstanbul-Üsküdar’a yarım saatlik mesafede bulunan yurdun olduğu bölge, yerleşim açısından oldukça küçük. Yurdun çevresinde ise bir cami ve ortaokul bulunuyor. İyimaya Kız Öğrenci Yurdu, 2015 yılında açıldı ve 650 kişi kapasiteli.

Yurdun önünde, iki ekip arabası ve bir otobüs çevik kuvvet bekliyor. Görevli polisler, yurda giriş-çıkışı denetliyor. 

Medyascope’a konuşan yurt yetkilileri, “Üç günde yurda 38 vatandaşımız getirildi. İki kişi durumları ağırlaştığı için 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı” dedi. 

Karantinayı ihlal eden vatandaşlar, kimlik kontrolü veya ihbarla tespit edilebiliyor. 

Yurtta kalan vatandaşların ihtiyaçları Kızılay tarafından karşılanıyor. Temas oranını en aza indirmek için yurda giriş yapan vatandaşlara WhatsApp irtibat numarası veriliyor. 

Karantinada olan vatandaşlar, aileleriyle de görüştürülmüyor, kapıdaki görevli aracılığıyla eşya verilebiliyor. Karantina altındaki vatandaşlar, günlük temizlik, yemek ve barınma için 80 lira ödüyor. Ayrıca şampuan, diş macunu ve fırçası isteyen vatandaşlardan ise 25 lira ek ücret alınıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler