Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Bakan Koca’ya iki ay sonra itiraf ettiren gazeteciliğe selam

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici kişisel blogunda yayımladığı “Bakan Koca’ya iki ay sonra itiraf ettiren gazeteciye selam” başlıklı yazısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın 30 Eylül’de Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında bir gazetecinin sorduğu soru ile vaka sayılarıyla ilgili gerçeklerin açığa çıktığını yazdı. Bildirici, “Bereket 64 gün sonra doğru soru sorulabildi de gazetecilik gerçeği olmasa da gerçeğin gizlendiğini duyurabildi. Hem de öyle sahici bir soru ki, bakan altında ezildi. ‘Salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, halkının sağlığı kadar, ulusal çıkarlarını da korumaktadır’ diye paylaşımda bulunması bile onu kurtarmaya yetmedi. Aksine vaka sayılarını gizlediğini bir kez daha itiraf etmiş oldu” dedi.

Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.