Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Michelangelo’nun ünlü Davut heykelinin üç boyutlu replikası yapılıyor

Rönesans dönemi sanatçılarından Michelangelo’nun dünyaca ünlü Davut heykelinin üç boyutlu bir replikası yapılıyor. Mühendis, teknisyen ve restoratörlerden oluşan 17 kişilik bir ekip, heykeli dijital bir formatta üç boyutlu hale getirmek için kolları sıvadı. Davut’un kopyası, 2021’de Dubai’de düzenlenecek EXPO Fuarı’nda sergilenecek.

İtalya’da bir araya gelen ve mühendis, teknisyen, zanaatkâr ve restoratörlerden oluşan 17 kişilik bir ekip, Davut’un üç boyutlu bir kopyasını yapmak için “mevcut en gelişmiş teknolojileri” kullanacak.

Üç boyutlu Davut heykeli bittikten sonra, ilk olarak bu ay açılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılının Ekim ayına ertelenen EXPO 2020 Dubai’de sergilenecek.

İtalyan EXPO Komisyon Üyesi Paolo Glisenti, “Heykelin yapımında kullanılacak teknoloji geçmiş hafızamızı gelecek hafızamıza bağlıyor. Gelecekteki hafıza için tarihsel belleğe bağlı. Bizi ilgilendiren temalar tarih ve yenilik” diye konuştu.

Heykelin “dijital ikizi” olarak adlandırdığı üç boyutlu kopyanın yapılışını koordine eden Floransa Koleji’nden Profesör Grazia Tucci, 20 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Stanford Üniversitesi’nden bir çalışma grubunun Davut’un fiziki özelliklerini bilgisayar üzerinden sayısal bir formata döktüğünü ve kendi ekibinin çalışmalarında bu sayısal değerlerden faydalandığını belirtti.

Michelangelo Buonarroti tarafından 1501’de yapımına başlanan ve 1504’te tamamlanan Davut heykeli, Rönesans heykel sanatının başyapıtı olarak kabul ediliyor. Mükemmel “insan oranını” betimlediği düşünülen heykelin orijinali, İtalya’nın Floransa kentindeki Akademi Galerisi’nde sergileniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.