Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (46): HDP’nin kapatılması AKP’ye hezimet getirir

Sevilay Çelenk, Yeri Gelmişken’de HDP’ye yönelik son operasyon çerçevesinde dile getirilmeye başlanan HDP’nin kapatılması ihtimalini değerlendiriyor. Böyle bir girişimin esas olarak HDP bakımından kader tayin edici olmayacağını çünkü bugün HDP’de temsil edilen siyasi çizginin otuz yıllık tarihinde bu deneyimi defalarca yaşadığını ve vazgeçmediğini belirtiyor. HDP’nin kapatılması ihtimalinin AKP’ye oy veren dindar-muhafazakâr Kürt seçmen başta olmak üzere birçok kesimde bir haysiyet itirazına yol açacağını, Gelecek ve DEVA Partisi seçeneklerinin olduğu bir seçim ortamında bu itiraz ve kopuşun AKP’ye hezimet getireceğini vurguluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.