Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (144): Eşitlik İçin Kadın Platformu kadına karşı şiddetle mücadele için TBMM’yi göreve çağırıyor – Berrin Sönmez ve Gökçeçiçek Ayata ile söyleşi

Kadınları ve çocukları hedef alan erkek şiddeti ve kadın cinayetleri ülkenin önde gelen sorunlarından. Bu sorunla mücadele için hazırlanmış ve Türkiye’nin de imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi ise, uygulanmadığı gibi itibarsızlaştırılmak isteniyor. Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK, @esik_platform), TBMM ve TBMM başkanlığını bu sorun konusunda üzerine düşen ve yapmakla yükümlü olduğu görevleri yerine getirmeye çağırıyor. Çağrının detaylarını platformun kurucuları arasında yer alan iki hak savunucusu ile, Gazete Duvar yazarı ve Medyascope yorumcusu Berrin Sönmez ve hukukçu Gökçeçiçek Ayata ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.