Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Vicdansızlık” dediler ama suçlanan özel hastaneyi korudular

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Kocaeli’deki bir özel hastanenin önünde kalp krizi geçirip fenalaşan ancak kendisine geç müdahale edilince hayatını kaybeden Sebahattin Duru’nun ölümüyle ilgili bazı haberlerde, olayın önünde gerçekleştiği özel hastanenin isminin verilmemesini eleştirdi.

“Suçlanan bir hastanenin adının haberden bilinçli olarak çıkarılması, haberi sakat bırakıyor. Okura eksik bilgi veriliyor. Hangi hastanenin görevlilerinin hastane önünde kalp krizi geçiren vatandaşa müdahale etmediği bilgisi gizleniyor. Bir haberde suçlanan tarafın adı gizleniyorsa o haber neden yayımlanır ki? Bir olayda haber değeri varsa okura o olayla ilgili tüm bilgiler verilir. Eğer suçlanan tarafın adının yayımlanmasına gerek görülmüyorsa o zaman zaten olayda da haber değeri görmüyorsunuz demektir, hiç yayımlamazsınız. Suçlanan hastanenin adını yazmayıp ölümü yazmak aslında haber yayımlıyormuş gibi yapmaktır. Mış gibi yapmanın da habercilikle ilgisi olamaz” diyen Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.