Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Ahmet Hakan adil, dengeli ve tarafsız davranmadı

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici kişisel blogunda yayımladığı yazısında İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya “FETÖ’cü” dediği “Tarafsız Bölge” programında, programın sunucusu Ahmet Hakan‘ın tarafsız davranmadığını anlattı.

Bildirici, “Ümit Özdağ bir genel başkan ya da somut bir olayın öznesi değil. Ama buna rağmen tek başına ekrana çıkarılıyor, uzun uzun konuşmasına izin veriliyor. Zira Ümit Özdağ’ın partiye ilişkin eleştiri ve suçlamalarda bulunmasını bekliyor. Böyle bir durumda adil, dengeli ve tarafsız olan yayıncı Ümit Özdağ’ı ekrana yalnız çıkarmaz, karşısına parti yöneticilerini de çıkarır, onların da eleştiri ve suçlamalara karşı savunma yapmalarına olanak tanırdı. Üstelik Ahmet Hakan, program öncesinde Ümit Özdağ’ın ‘asıl meselesinin’ İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu olduğunu, onunla ilgili ağır suçlamalarda bulunacağını da anlamış! Adil, dengeli ve tarafsız davranmak yerine, Ümit Özdağ’ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında ağır iddialarda bulunmasına olanak tanıdıktan sonra ‘Buğra Kavuncu’nun cevap hakkı olduğunu, telefonla bağlantı yapabileceğini’ söylemek, sonra bağlayıp yanıtlarını almak ‘tarafsızlığı’ kurtarmaya yetmez. Önce ‘damgalama’ yayını yaptırıp, sonra usulen telefonla bağlayıp birkaç dakika konuşturmak adaletsiz, dengesiz davranışını ortadan kaldırmaz” diye yazdı.

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.