Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Dört gazeteye fısıldayan “güvenlik kaynağı” Hulusi Akar

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, dört farklı gazetede yer alan ve “üst düzey güvenlik kaynaklarına” dayandırılan, birbirinin benzeri haberlerin kaynağının Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olduğunu dile getirdi ve Akar’ın haberlerde isminin verilmemesini eleştirdi.

Bildirici, “Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak ve Takvim’deki haber ve yazıların bir başka yanlışı da okurun yanıltılması. Dördünde de haberler, ‘üst düzey güvenlik kaynakları’ sadece o gazetenin sorularını yanıtlamış gibi yazılmış.

Oysa gerçek bu değil. Aynı konular, aynı cümleler ile yazıldığına göre toplu bir sohbet olmuş, soruları dördü de sormuş. ‘Üst düzey güvenlik kaynakları’ bir grup gazeteci ile görüşüp sorularını yanıtlamış. Gerçek bu iken özel bir görüşme izlenimi verecek biçimde yazmak yanlış. Okuru bu şekilde yanıltmanın haklı bir gerekçesi de olamaz” diyerek görüşünü belirtti.

Neden İYİ Parti sorusu yok?

Bildirici aynı yazısında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Milli Savunma Bakanı Akar’a, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu‘nun “FETÖ’cü olup olmadığını” sorduğu yönündeki iddialarla ilgili bir soru yöneltilmemesini de eleştirdi. Bildirici konuyla ilgili şunları yazdı:

“’Ateş Serbest-2020′ tatbikatında Akar ile karşılaşan ve sohbet eden gazetecilerin gündemde böylesine geniş yer tutan, günlerdir tartışılan bu konuyu sorarak yanıtını yazmaları beklenirdi.

Haberlerde belirtilmediğine göre, tatbikatı izleyen gazeteciler ya merak etmemişler Akar’ın bu konudaki yanıtını ya da sorup yanıt alamamışlar. Sormadılarsa yanlış, büyük eksiklik. Eğer sorup da yanıt alamadılarsa da bunu yazmaları gerekirdi. ‘Güvenilir kaynaklar’ haberlerine olmasa bile tatbikat haberine eklemeliydiler.”

Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.