Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev maçta kazanan Fenerbahçe

Süper Lig’in altıncı haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor’un karşılaştığı mücadelede, sarı-lacivertliler üç puanı üç gol ile kazandı. 

Tempolu başlayan mücadelede, Fenerbahçe 2. dakikada Ekvadorlu futbolcusu Enner Valencia’nın topa dokunamaması sonucu golü kaçırdı.  

Bu pozisyondan altı dakika sonra yine bir topa dokunamayan Enner Valencia, takımını golden etti.  

Trabzonspor, ilk net fırsatını 15. dakikada Abdülkadir Ömür’le yakaladı. Sağ kanattan ceza sahasına kateden Abdülkadir’in çektiği şut az farkla dışarı çıktı. 

Trabzonspor, 26’ncı dakikada Mauricio Lemos ve Jose Sosa’nın anlaşmazlığı sonucunda topu önünde bulunan Trabzonspor’un Kongolu futbolcusu Benik Afobe, sol kanattan ceza sahasına girdi ve düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.  

Geri kalan dakikalarda orta alan mücadelesi olarak geçen maçta ilk yarıda başka gol sesi çıkmadı. 

İkinci yarı başlarken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Sosa’yı oyundan alırken yerine Senegalli golcü Papiss Cisse’yi sahaya sürdü.  

Cisse oyuna girer girmez etki etmeyi başardı. Hücum anlamında ilk yarı sıkıntı yaşayan sarı-lacivertli ekip, 51. dakikada golü buldu. Sağ kanattan kullanılan kornerde, Kongolu stoper Marcel Tisserand’ın kafa vuruşu sonucunda top çizgiyi geçti. Fenerbahçe bu gol ile skoru beraberliğe getirdi. 

Fenerbahçe beraberliği sağladıktan sonra ataklarını sıklaştırdı. 55. dakikada Cisse’nin pasında sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturan Valencia, skoru 2-1’e getirdi. Bu gol, Ekvadorlu forvetin Fenerbahçe formasıyla ilk golü olarak kayıtlara geçti.  

Baskısını öne geçmesine rağmen sürdüren Fenerbahçe, 72. dakikada sol kanattan köşe vuruşu kazandı. Caner Erkin’in ortaladığı topta, arka direkte bomboş kalan Cisse kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. Cisse aynı zamanda, Fenerbahçe formasıyla ilk resmi golünü kaydetti. İkinci yarının başında oyuna dahil olan Senegalli futbolcu, bir gol bir asist ile mücadeleye damga vurdu.  

Mücadelede başka gol olmayınca, Fenerbahçe üç puanı üç golle aldı. Bu sonuçla Fenerbahçe 14 puana yükselerek lider Alanyaspor’un ardından ikinci sıradaki yerini korurken Trabzonspor beş puanda kaldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.