Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (48): Kültürel iktidar mücadelesi hakkında konuşmalıyız

Sevilay Çelenk, Yeri Gelmişken’de kültürel iktidarın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenli aralıklarla gündeme getirdiği bir konu olduğunu ve bu dönemlerde sansasyonel bir biçimde kamusal tartışmaya konu edilip daha sonra bir tarafa bırakıldığını söylüyor. Oysa “sübyan okulları” olarak adlandırılan 4-6 yaş grubuna okul öncesi dini eğitim veren Kuran kurslarının ülke çapında yaygınlaşmasından, son 10 yılda hız kazanan “imam hatipleşme” olgusuna ve başta yerli diziler olmak üzere kültürel alana yapılan müdahalelere kadar birçok alanda AKP’nin sistematik bir kültürel iktidar mücadelesini sürdürdüğünü ve bu durumun üzerinde daha dikkatle durulması gerektiğini tartışıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.