Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de sekizinci hafta: 3492 gün sonra gelen gol

Süper Lig’de sekizinci hafta maçları dün akşam (8 Kasım) tamamlandı. Galatasaray, Sivasspor’a konuk olduğu maçtan üç puanla ayrılırken Fenerbahçe ve Beşiktaş haftayı eli boş tamamladı. 

3492 gün sonra gelen gol 

2011/12 sezonunda Atletico Madrid’e transfer olan Arda Turan, bu takımda bir kez İspanya La Liga, bir kez UEFA Avrupa Ligi, bir kez UEFA Süper Kupası, bir kez İspanya Kupası ve bir kez de İspanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. Bunun yanı sıra, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde attığı gol ile takımının finale yükselmesinde etkin rol oynadı. 

Arda için her şey mükemmeldi. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da en çok konuşulan isimdi. 6 Temmuz 2015 günü Arda, Rüştü Reçber’den sonra Barcelona’ya transfer olan ikinci Türk futbolcusu oldu. Arda, Barcelona’nın o sene aldığı transfer cezası nedeniyle altı ay forma giyemedi.

Sadece milli maçlarda forma giyen Arda, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası finallerine (EURO 2016) katılmasında büyük rol oynadı. Fakat EURO 2016, Arda’nın hikayesindeki ilk kırılma noktası oldu. Turnuvada kötü bir performans sergileyen Arda, Türkiye’nin erken vedasıyla birlikte bütün başarısızlığın sorumlusu ilan edildi. Arda’nın adı prim tartışmalarına karıştı, Teknik Direktör Fatih Terim ile tartıştı. Bununla yetinmeyen Arda, gazeteci Bilal Meşe’ye saldırdı, patlak veren bu krizin ardından milli takımı bırakma kararı aldı. 

Bu süreçte Fatih Terim’in milli takımdaki görevine son verildi, yerine Mircea Lucescu getirildi. Dünya Kupası eleme maçlarında final niteliği taşıyan Türkiye-İzlanda maçında Lucescu tarafından Arda kadroya tekrar dahil edildi. Fakat takımın kötü oyunu ve Arda’nın oyundan çıkarken gülmesi, bununla beraber Türkiye’nin Dünya Kupası’na katılamaması sinirlerin bir kez daha gerilmesine neden oldu. 

Adı sürekli magazin gündemiyle anılan Arda, 15 Ocak 2018’de Başakşehir’e kiralandı. Başakşehir’de bir maçta hakeme vurmasının ardından 16 maç ceza alan Arda’nın cezası sonradan 10 maça indirildi. Arda geçen sene Başakşehir-Galatasaray maçında, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’den özür diledi ve Başakşehir’den ayrıldı.

Yarım sezon boşta kalan Arda, bu yaz döneminde Galatasaray’a geri döndü. Her şeye silbaştan başlayan tecrübeli futbolcu, 3403 gün sonra sarı-kırmızılı formayla Gaziantep Futbol Kulübü maçına kaptan olarak çıktı. 

Galatasaray formasıyla çıkış yakalayan Arda Turan, Galatasaray’a geri döndükten sonra, sarı-kırmızılı forma ile ilk golünü dün akşam Sivasspor maçında attı. Maçtan sonra yayıncı kuruluşa röportaj veren Arda Turan, “Konu Galatasaray olunca, kendimi çok garip hissediyorum” dedi ve göz yaşlarını tutamadı. 

En son Nisan 2011’de Manisaspor’a gol atan  Arda Turan, Galatasaray formasıyla 3492 gün sonra gol sevinci yaşadı. 

Galatasaray’ın üç puan almasıyla Süper Lig’de sekizinci hafta tamamlandı.

Haftanın sonuçları şöyle: 

Gaziantep FK 3 – 1 Beşiktaş

Kasımpaşa 2 – 2 Antalyaspor

Erzurumspor 1 – 1 Göztepe

Alanyaspor 1 – 1 Trabzonspor

Fenerbahçe 0 – 2 Konyaspor

Ankaragücü 2-2 Fatih Karagümrük

Yeni Malatyaspor 2-0 Denizlispor

Kayserispor 0-1 Hatayspor 

Başakşehir 2-1 Gençlerbirliği

Sivasspor 1-2 Galatasaray

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.