Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü hafta maçları tamamlandı: Bayern Münih ve Manchester City gruptan çıkmayı garantiledi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde A,B,C ve D gruplarında dördüncü maçlar dün akşam (25 Kasım) tamamlandı. Bayern Münih, Avusturya temsilcisi Salzburg‘u 3-1 geçerek gruptan çıkmayı garantilerken bir üst tura çıkmayı garantileyen diğer takım ise Olympiakos’u deplasmanda 1-0’lık sonuçla geçen Manchester City oldu. 

A Grubu 

Son şampiyon Bayern Münih, sahasında konuk ettiği  Salzburg’u 3-1’le geçerek, grupta dörtte dört yaptı. Bayern topladığı 12 puanla gruptan çıkmayı garantiledi. 

Atletico Madrid ise evinde Lokomotiv Moskova’yı ağırladı. Golsüz  biten mücadeleden iki tarafta sahadan birer puanla ayrıldı. 

B Grubu 

Borussia Mönchengladbach, Shakhtar Donetsk’i ağırladı. Almanya temsilcisi Gladbach; Lars Stindl, Nico Elvedi, Breel Embolo ve Oscar Wendt’in ayağından bulduğu gollerle, Ukrayna ekibini 4-0’la geçti. 

Şampiyonlar Ligi’ni en çok kazanan takım olan İspanya temsilcisi Real Madrid, İtalya temsilcisi Inter’e konuk oldu. Madrid ekibi, Eden Hazard ve Achraf Hakimi’nin kendi kalesine attığı gollerle maçı 2-0 kazandı. 

C Grubu 

İngiltere temsilcisi Manchester City, Yunanistan temsilcisi Olympiakos’a konuk oldu. City, 20 yaşındaki genç İngiliz futbolcusu Phil Foden’ın attığı golle maçı 1-0 kazanırken gruptan çıkmayı garantiledi. 

C grubunun bir diğer maçında Fransa temsilcisi Marsilya ile Portekiz temsilcisi Porto karşılaştı. Marsilya’da oynanan maçı Porto 2-0 kazanırken gruptan çıkma yolunda önemli bir adım attı.

D Grubu 

Koronavirüs nedeniyle Avrupa’nın Vuhan’ı diye isimlendirilen İtalya’nın Bergamo şehrinin futbol takımı Atalanta, İngiltere’nin son şampiyonu Liverpool’a konuk oldu. Josip Iličić ve Robin Gosens’in ayağından bulduğu gollere mücadeleyi 2-0 kazanan Atalanta, gruptan çıkmak adına çok önemli bir galibiyet elde etti. 

Hollanda temsilcisi Ajax ise Danimarka temsilcisi Midtjylland’ı konuk etti. Mücadeleyi 3-1 kazanan Ajax, grupta ikinci sıradaki yerini korudu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.