Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Derbide kazanan Beşiktaş

Süper Lig‘in 10. haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş‘ı konuk etti. Yedi golün atıldığı ve bir kırmızı kartın çıktığı maçta Beşiktaş, 4-3 kazanarak 15 yıl sonra Kadıköy’den üç puanla ayrıldı. 

Derbi adına yakışır bir şekilde başladı. Fenerbahçe, 1 ve 2. dakikalarda Ozan Tufan ve Diego Perotti ile art arda pozisyonlara girdi. Beşiktaş, 5. dakikada Vincent Aboubakar’ın Cyle Larin ile verkaçında ceza sahasına girer girmez çektiği sert şutla 1-0 öne geçti. 

Beşiktaş’ın golden sonra orta sahayı kilitlemesi ile Fenerbahçe, hücum reaksiyonu göstermekte zorlandı. Beşiktaş 20. dakikada sağ kanattan geliştirdiği atakta, Rachid Ghezzal’ın ortasında, Fenerbahçe ceza sahası içinde boş kalan Aboubakar, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 

Fenerbahçe 2-0’dan sonra topa sahip olmaya başladığında, 33. dakikada Jose Sosa’nın kullandığı köşe vuruşunda Marcel Tisserand’ın kafayla indirdiği topa hareketlenen Papiss Cissé altı pasta yaptığı dokunuşla farkı bire indirdi. 

37. dakikada Fenerbahçe’li Diego Perotti sakatlanarak yerini Caner Erkin’e bıraktı. Beşiktaş’ta 38. dakikada Aboubakar’ın uzaktan sert şutu az farkla dışarı gitti. 

Başka gol olmayınca ilk yarı 1-2 tamamlandı. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, ikinci yarıya iki değişikle başladı. Jose Sosa’nın yerine Mert Hakan, Cissé’nin yerine Kemal Ademi oyuna girdi. 

Beşiktaş’ta 50. dakikada Gökhan Gönül’e yaptığı faul sonucunda ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Larin, takımını kalan dakikalarda 10 kişi bıraktı. 

51. dakikada serbest vuruş kazanan Beşiktaş’ta, Tisserand’ın kafasından seken topu Josef de Souza arka direğe çevirdi. Kaptan Necip Uysal kafayla tamamladı: 1.3. 

68. dakikada Fenerbahçe’de Ozan Tufan farkı bire indirirse de Beşiktaş, 88. dakikada yakaladığı kontratakta N’Sakala ile farkı yeniden ikiye çıkardı.  

90+6’da VAR incelemesi sonucunda penaltı kazanan Fenerbahçe, Ozan Tufan’ın golü ile durumu 4-3’e getirdi. Mücadelede başka gol olmayınca Beşiktaş, 15 sene sonra Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yenmeyi başardı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.