Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Spor hukukçusu avukat Mert Yaşar ile söyleşi – “Emre Bol’un Diagne ile ilgili sözlerinin nedeni, spor medyasındaki ırkçılığa yönelik cezasızlık”

A Spor yorumcusu Emre Bol, katıldığı programda Galatasaray’ın Senegalli forvet oyuncusu Mbaye Diagne’ye yönelik ırkçı sözler söyledi. Galatasaray Spor Kulübü ise Emre Bol hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Emre Bol sosyal medya hesabından “Eğer Diagne üzüldüyse özür dilerim” açıklamasını yaptı.

A Spor’da yayınlanan “Sabah Sporu” isimli programda Çiğdem Ceylan‘ın konuğu olan spor yorumcusu Emre Bol‘un, Çaykur Rizespor-Galatasaray maçını yorumlarken sarı-kırmızılıların Senegalli oyuncusu Mbaye Diagne hakkında söylediği ırkçı sözler, spor camiası ve sosyal medyada tepki çekti. Bol, Diagne için “Bunlar cahil çocuklar ya, bu Senegal’de kim bilir okudu mu okumadı mı bilmiyoruz. Orada timsah yiyordu, geldi burada topçu oldu. Adam çok şey değil, cahil, onlara biraz iyi yaklaşmak lazım, düzgün yaklaşmak lazım” dedi. 

Bol’un bu sözleri üzerine Galatasaray Spor Kulübü hukuki işlem başlatılacağını duyurarak şu açıklamayı yaptı: 

“Emre Bol isimli şahıs, profesyonel futbolcumuz Mbaye Diagne hakkında asla kabul edilemeyecek, ırkçılık ve hakaret niteliğinde sözler sarf etmiştir. Eleştiri kavramından uzak ve ahlaktan yoksun sözleri nedeniyle bu şahıs hakkında gerekli tüm hukuki işlemler ivedilikle başlatılacaktır.”

Emre Bol ise hakkındaki “ırkçılık” tepkilerine sosyal medya hesabından yanıt verdi: “Spor kamuoyuna… İnancım gereği hayatımda ne herhangi bir insana ırkçılık yaptım ne de yapılan bir ırkçılığa kayıtsız kaldım. Beni biraz tanıyan herkes bunu bilir. Eğer Diagne kardeşimi üzdüysem gerçekten kalpten özür dilerim.”

Konuyla ilgili Medyascope‘a konuşan spor hukukçusu avukat Mert Yaşar, spor medyasında bu tür ırkçı söylemlerle sık karşılaşıldığını, bunun nedenin ise “cezasızlık” olduğunu söyledi. Yaşar ayrıca, Galatasaray Spor Kulübü’nün profesyonel futbolcusuna yönelik bu sözlere tepki göstermesini ve hukuki yollara başvurmasını doğru bulduğunu belirtti.

Yaşar, hukuksal boyutun yanı sıra konunun, Türkiye Futbol Federasyonu‘nu, Gençlik ve Spor Bakanlığı‘nı, Profesyonel Futbolcular Derneği‘ni ve Emre Bol’un her fırsatta Fenerbahçe taraftarı olduğunu açıkladığı için Fenerbahçe Spor Kulübü’nü de ilgilendirdiğinin altını çizdi. Spor hukukçusu Mert Yaşar bu kurumların koşulşuz şartsız Emre Bol’u ve yayıncı kuruluşu kınaması gerektiğini söyledi. Yaşar, “Umarım futbolda ırkçılığa karşı yeni bir dönem başlar” dedi.

Söyleşimizin tamamını dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.