Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Almanya’dan sınır dışı edilen Akyüz ailesi haberlerindeki tutarsızlıklar

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Almanya’nın Hessen eyaletinde yaşayan ve sınır dışı edilerek Türkiye’ye gönderilen yedi kişilik Akyüz ailesinin yaşadıklarının basın organlarında ele alınış tarzını eleştirdi.

“Akyüz’ün öyküsünün karanlıkta kalan yanlarını aydınlatmak, tutarsızlıkları açığa çıkarmak gazetecilerin görevi. Gazeteciler, Alman toplumuna düşmanlık ve nefret içeren başlıklarla haber yazmayı bırakıp olayı bütün yönleriyle araştırmalı, Mahmut Akyüz’ün anlatımlarını aynen aktarıp onun hoparlörü olmak yerine ona doğru sorular yöneltmeli, topluma teyit edilmiş doğru bilgi vermeli. Aksi halde Akyüz ailesinin Almanya’daki yaşamı ve geri gönderilmelerinin nedeniyle ilgili kuşku hep sürecek. Ne de olsa Almanya 3 milyona yakın Türkiye kökenli insanın yaşadığı bir ülke. 7 kişilik Akyüz ailesi onlar içinden sınır dışı edilen sadece bir aile” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.