Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hukuk öğrencisi Arzu Sena Topuz, gönüllü staj yaptığı hukuk bürosunda tacize uğradığını anlattı: “Asla susmayacağım, haklı mücadelemi sürdüreceğim”

Arzu Sena Topuz, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi. Ekim ayında gönüllü olarak bir avukatlık bürosunda staj yapmaya başladı. Staj yaptığı avukatlık bürosunda patron olan avukat S.K. tarafından cinsel şiddete maruz kaldı. Arzu Sena Topuz, yaşadıklarını Medyascope’a anlattı. 

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Arzu Sena Topuz (22), salgın günlerini değerlendirmek için İstanbul’daki bir avukatlık bürosunda 2020’nin Ekim ayında gönüllü stajyer olarak çalışmaya başladı. İki hafta çalıştığı ofiste sekreter, iki yasal stajyer ve patronun olduğunu dile getiren Topuz, “23 Ekim günü patronum ofisteki stajyerleri adliyeye, sekreteri de para çekmeye gönderdi. Ofiste kimse yokken UYAP’tan dosya inceleme bahanesiyle beni odasına çağırdı” dedi. 

Topuz o günü şu cümlelerle anlattı: “Beni taciz ettiği sırada kurtulup hızla odasından çıktım. Ben eşyalarımı toplarken, asansörün kapısının önünde ve sonra da asansörün kapısını tutmak suretiyle gitmemi engelleyip açıklama yapmaya çalıştı. Ofisten çıktığım gibi adliyeye gidip hukuki süreci başlattım.

“Kamera kayıtları yok edildi, deliller karartıldı”

Olayın yaşandığı gün savcılığa gidip ifade verdiğini ve o zamandan beri soruşturmanın devam ettiğini dile getiren Topuz, “Ofiste kamera kayıt sistemi var. Bu sistemin çalıştığına dair bir gün önceye ait kanıtları dosyamızda sunduk. Olay günü ise kameraların kayıt yapmadığı iddia edildi” diye konuştu. Bu hafta kovuşturma aşamasına geçilmesini beklediğini dile getiren Topuz, “Ben taciz edildiğim gün ofisten çıktım ve bir daha geri dönmedim, o ofisin sokağından dahi geçmedim” dedi. Sosyal medyada sesini duyuran Topuz, “Hassasiyet gözetilerek hızlı davranılması gereken bir konu. En ağır cezayı almasını istiyorum” diye ekledi. 

Şüpheli, Topuz’un Twitter hesabına erişim yasağı aldırdı

Sürecin tarafsız ilerlemesiyle ilgili endişelerinin olduğunu belirten Topuz, “Bu hafta bir televizyon kanalına röportaj vermiştim. Kanal, S.K.’ya da ulaştı ve kişi ‘O Arzu’ya söyleyin bedeli ağır olur’ şeklinde açık tehditte bulundu” dedi. Cinsel şiddete maruz bırakıldıktan sonra yeme ve uyku düzeninin bozulduğunu, okul hayatının süreçten olumsuz etkilendiğini dile getiren Topuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şüpheli, sesimi duyurmak için yapılan haberlere erişim yasağı kararı aldırdı. Ben açık kimliğimle bu olayın arkasında olduğumu ve utanacak bir şeyimin olmadığını dile getiriyorum.” 

“Avukat S.K. adliyedeki tanışıklıklarına ve yargıdaki gücüne güveniyor”

Sosyal medya hesabında yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak açıklama yapan Topuz şunları kaydetti: “Avukat S.K. süreç boyunca adliyedeki tanışıklıklarına ve yargıdaki gücüne çok güvenmiştir. En güçlü delilim olan kamera kayıtlarını yok etmesi ve ardından tüm kamuoyunun önünde beni ‘O Arzu’ya söyleyin bedeli ağır olur’ şeklindeki açık tehdidi bu güveninin kanıtıdır. Şimdi de Twitter hesabıma erişim yasağı aldırıp, sosyal medyadan sesimi kısmaya çalışmaktadır. Asla susmayacağım! Haklı mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim!” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.