Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 18. hafta: Erzurum’da sirtaki

Süper Lig’de 18. hafta dün (11 Ocak) oynanan maçlarla tamamlandı. Fenerbahçe, deplasmanda Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’u 3-0’lık sonuçla geçti. Ligi uzun süre önde götüren Alanyaspor bir darbe de evinde Kasımpaşa’dan aldı: 1-2. Beşiktaş’ın Hatayspor ile 2-2 berabere kalarak galibiyet serisini bozduğu 18. haftada Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu’nda ağırladığı Ankara temsilcisi Gençlerbirliği’ni 6-0 ile darmadağın etti.

Erzurum’da sirtaki 

Fenerbahçe’ye Yunanistan temsilci PAOK’tan transfer olan Dimitris Pelkas, Süper Lig’e adım attığı günden bu yana adeta takıma damga vuruyor. Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk maçta gol atan 27 yaşındaki Yunan futbolcu, Fenerbahçe ne zaman zorlansa hep elini taşın altına koyarak takımına puan ve puanlar kazandırdı. Pelkas, özellikle deplasman maçlarında bir hayli formda. Üç gol atıp, üç asistle oynayan Yunan futbolcu, deplasman maçlarında altı gole doğrudan katkı yaptı. Ligin genelinde beş gol dört asistle oynayan Pelkas’ın, Kasımpaşa maçında yaptığı bir asist, Alanyaspor maçındaki golü ve son olarak Erzurum deplasmanındaki bir gol ve bir asisti, zor günler geçiren takımına nefes aldırdı. Son dört maçta, dört galibiyet alan Fenerbahçe, lider Beşiktaş ile aynı puana yükseldi. 

Yayıncı kuruluş kavgası

Yayıncı kuruluş BeIN Sports, 10 Ocak Cumartesi günü seyircisiz oynanan Karagümrük-Konyaspor maçında Fenerbahçe’ye hakaret eden ses efektini ekranlara yansıttı. Bu gelişme üzerine Fenerbahçe Kulübü bir mesaj yayınladı. 

BeIN Sports, bu mesajın ardından bir duyuru paylaşarak, Fenerbahçe Spor Kulübü’nden özür diledi.

Fenerbahçeli futbolculardan beIN Sports’a canlı yayında tepki 

Dün oynanan Erzurumspor-Fenerbahçe maçının ardından yayıncı kuruluşa röportaj veren Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş ve Sadık Çiftpınar, BeIN Sports’u eleştirdi. Yandaş, “Maçla ilgili konuşmayacağım, buraya da mecburiyetten geldim. Tekrarları yayıncı kuruluş belirliyor ama sonucu biz belirliyoruz. beIN Sports’u planlarıyla baş başa bırakıyoruz. Taraftarlarımız hiçbir algıya kapılmasınlar” dedi. Çiftpınar da “Bildiğimiz yolda devam edeceğiz. Mert Hakan’a katılıyorum. beIN Sports’u baş başa bırakıyoruz” diye konuştu.

Ali Koç: Hodri meydan!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili şunları söyledi: “Yayıncı kuruluş bu durumu ya düzeltecek ya da biz de ona göre davranacağız. Yayıncı kuruluş bu davranışlarına devam ettiği takdirde hayatlarında görmediği kadar ağır bir şekilde boykotla karşılaşacaktır. Taraftarımız hazır olsun, bizden sinyal beklesin. Boykot, iptal çağrısına gitmeyeceğiz. Gerekirse onu da yapacağız. Taraftarlarımız bizden sinyal beklesin. Demek siz Fenerbahçe’nin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. Hodri meydan!”  

Süper Lig’in 18. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.