Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Medya emeklileri yine kandırdı, maaş farkları 15 Ocak’ta yine yatmadı

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, medya kuruluşlarının emekli maaş farklarının 15 Ocak’ta yatacağı yönündeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığını ve emekliler ile ilgili çok sayıda haberin “tık avcılığı”na yönelik olduğunu dile getirdi.

“Gazetecilik, gerçeği aktarma işidir. Ama milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaş farkları konusunda hemen her yıl aleni biçimde yalan yanlış haberler yayımlayan bir medya ile karşı karşıyayız. İnsan ister istemez soruyor; emekli maaşları konusunda gerçekleri bile isteye gözardı eden bir gazetecilik anlayışı, yaşamın diğer alanlarında ne kadar doğru söyler? Sırf daha fazla tık almak ve okunmak için her yıl aynı palavraları tekrarlayan medya, çıkarı uğruna başka neleri çarpıtmaz? Velhasıl, sözünü ettiğim emekli maaş farkı haberlerini okuyan ve maaş hesabında bir hareket görmeyen emeklilerin bu medya kuruluşlarına güvenmeleri için hiçbir neden yok” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.