Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (213): Gönüllülük ve hukuk – Nurhan Yentürk ve Kübra Doğan Yenisey ile söyleşi

Şehir Hepimizin programının 213. bölümünde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nurhan Yentürk ve Karşılaştırmalı İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kübra Doğan Yenisey ile 5 Aralık 2020’de açık kaynak olarak yayınlanan “Türkiye’de Gönüllülük: Deneyimler, Sınırlılıklar ve Yeni Açılımlar” kitabı çerçevesinde gönüllülük ve hukuk konusunu tartıştık. Hukuken gönüllü ile işçiyi nasıl ayırabiliriz, kanununun hazırlık çalışmalarına esas olacak  temel noktalar neler olmalıdır gibi sorular başta olmak üzere, alandaki çeşitliliği ve farklı ihtiyaçları gözeten bir biçimde, hem gönüllülüğü hem de gönüllüyü koruyan yasal düzenlemeler nasıl olmalı sorularına yanıt aradık.

Türkiye’de gönüllülük kitabına ve Bilgi Gönüllülük Çalışmaları Grubu’nun diğer yayınlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.