Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (60) – Cinskırımla mücadelede EŞİK: Şiddet kültürünün iktidarı

Yeri Gelmişken’de bu hafta Eşitlik İçin Kadın Platformu – EŞİK’in başlatmış olduğu sosyal medya kampanyası vesilesiyle kadına karşı şiddet konusu ele alınıyor: Bu şiddet bir “cinskırım” olarak tanımlanıyor ve kampanya kapsamında hazırlanan videolarla, Meclis, İstanbul Sözleşmesi’yle ilişkili olarak göreve çağrılıyor. Programda Judith Butler’ın şiddet konusundaki bazı görüşlerine de değinen Sevilay Çelenk, bu çerçevede, geçmişin şiddet mirasını devralan şiddet dili ve kültürünün siyaset kültürüyle de etkileşim içinde iktidarını pekiştirdiğini ve adeta cinsiyetçi bir terör yaşandığını, mücadelenin bu yüzden güçlüklerle dolu ve uzun bir mücadele olduğunu tartışıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.