Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (161): Erkekliğin Türkiye halleri – Prof. Hale Bolak Boratav, Dr. Sertaç Sehlikoğlu ve Hüda Kaya ile söyleşi

Sosyal antropolog Dr. Sertaç Sehlikoğlu‘nun Reçel blog’da yayınlanan “Erkeklik, İnsanlık, Kulluk” adlı yazısı ile Prof. Dr. Hale Bolak Boratav‘ın yayınımıza başlık yaptığımız saha çalışmasından yola çıkarak ve de insan hakları aktivisti ve HDP milletvekili Hüda Kaya‘nın birikimlerinden yararlanarak, hem artık ‘cinskırım’ halini alan kadın cinayetleri karşısında erkeklerin tutumu sorguladık; hem de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kendilerine rektör dayatılmasına karşı başlattıkları protestoları bastırmak üzere uygulanan iktidar şiddetini konuştuk. Yayının sonunda kullandığımız görsel için Aslı Alpar’a (@aslialpar) teşekkürlerimizle

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.