Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ziraat Türkiye Kupası’nda son yarı finalist Beşiktaş oldu

Türkiye Kupası çeyrek finali maçında Beşiktaş, deplasmanda İttifak Holding Konyaspor’a konuk oldu. Sonucunu penaltıların belirlediği karşılaşmayı kazanan Beşiktaş, yarı finalde Medipol Başakşehir eşleşti.

Beşiktaş, karşılaşmanın 12. dakikasında Oğuzhan Özyakup’un ayağından gelen gol ile 1-0 öne geçti. Konyaspor’un sağ beki Skubic’in yaptığı büyük hatayı değerlendiren Oğuzhan Özyakup, düzgün bir vuruş ile takımını öne geçirdi.

İttifak Holding Konyaspor, Beşiktaş’ın golüne hemen yanıt verdi. Köşe vuruşundan gelen topa yükselen Konyaspor’un kaptanı Abdülkerim Bardakçı, 18. dakikada takımını maça tekrar ortak eden golü kaydetti.
Beşiktaş’ın savunma oyuncusu Montero, 25. dakikada sakatlık geçirdi ve sedye ile sahayı terk etmek zorunda kaldı. Montero’nun yerine Welinton, oyuna dahil oldu.

İttifak Holding Konyaspor’un Beşiktaş’ı konuk ettiği Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinin ilk devresi 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

Beşiktaş, mücadelenin ikinci yarısına hızlı başladı. 47. dakikada Cenk Tosun, siyah beyazlıları öne geçiren golü kaydetti fakat karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık, Atiba’nın rakibine golden hemen önce faul yaptığını tespit etti ve Beşiktaş’ın golünü iptal etti. 

Siyah-beyazlılar, 73. dakikada N’Koudou ile gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına giren N’Koudou kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü bir vuruş yaparak takımını öne geçirecek golü kaydedemedi.

İki takım 90 dakika sonunda 1-1’lik eşitliği bozamayınca karşılaşma, uzatmalara gitti. Uzatma bölümünde de gol pozisyonu üretmekte zorlanan iki ekip, penaltı atışları ile turu geçen takımın belirlenmesine razı oldu. Penaltı atışlarını 3-2’lik skor ile kazanan Beşiktaş, İttifak Holding Konyaspor’u eleyerek Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi. 

11 Şubat günü oynanan son çeyrek final karşılaşmaları ile Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final eşleşmeleri belli oldu. İttifak Holding Konyaspor’u eleyen Beşiktaş, Fenerbahçe engelini geçen Medipol Başakşehir ile eşleşti. Yarı final eşleşmesinin diğer ayağında ise Galatasaray’ı deplasmanda 3-2’lik skor ile geçen Alanyaspor, Sivasspor’u Fredy’nin penaltı golü ile yenen Fraport-TAV Antalyaspor ile karşılaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.