Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Peki PKK’nın kaçırdıkları için medya ne yaptı?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Gara operasyonu düzenlenirken, bulundukları mağarada PKK tarafından öldürülen 13 vatandaşın, kaçırılıp tutsak olarak tutuldukları dönemde, akıbetlerinin ne olduğuna dair basında anlamlı sayıda habere yer verilmemesini eleştirdi.

“’PKK’nın elinde asker polis rehin olduğunu bilmiyordum’ ya da ‘Onlar altı yıldır hâlâ kurtarılmamışlar mıydı?’ diyen o kadar çok insana rastladım ki, anlatamam. Sosyal medya da ‘Bilmiyordum’ diyen insanlarla dolu. Eminim Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Gara’da düzenlediği operasyonda PKK’nın elinde rehin tuttuğu 13 asker, polis ve sivil insanı öldürmesiyle benzer bir şaşkınlığa düşen milyonlarca insan var bu ülkede.

Öyle ya, hükümet yetkilileri, bu kadar yıldır böyle bir mesele yokmuş gibi davranır, hiç açıklama yapmaz, hiçbir girişimde bulunmazsa insanlar nasıl duysun ki? O zaman geriye tek seçenek kalır, gazetelerin, televizyonların, internet sitelerinin haber yapması! Ama tıpkı devlet yöneticileri gibi medya da ilgilenmedi PKK’nın elindeki rehinelerle. İktidar medyası ile eleştirel medyanın büyük bölümü yok saydı bu insanları. Onları kurtarmak için çaba harcayan ender insanlardan olan CHP milletvekilleri Murat Bakan ve Veli Ağbaba, PKK’nın kaçırdığı insanların aileleriyle birlikte 2 Ekim 2017 tarihinde TBMM’de ortak basın toplantısı düzenlemişti. Bu girişim bile medyada doğru düzgün haber olamamıştı” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.