Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Altun’un doğrulama platformunu Pelikancılar mı hazırlıyor?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, şu anda hayata geçirilmek üzere test aşamasında olan “Doğru mu?” isimli yeni nesil “resmi” doğrulama platformu planını eleştirdi ve bu planın gerçekleştirilmesinde, kamuoyunda “Pelikancılar” olarak da bilinen grubun yönetimindeki Boğaziçi Küresel Merkezi’nin (Bosphorus Global) payı olup olmadığını sordu.

“İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un kuracağı ‘resmi fact checking platformu’ olacak ‘Doğru mu?’ adlı platform da Pelikan Grubunun ‘Doğrusu ne?’ ve ‘Günün Yalanları’ projelerinden farklı olmayacaktır.

Belki de Altun, ‘Doğru mu?’ platformunu kurarken yakın temasta olduğu Pelikan Grubunun altı yıllık deneyiminden de yararlanıyordur. Belki de onlarla birlikte hazırlıyordur bu platformu…

Altun’un bu projesi, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın bir süre önce sosyal medyada başlattığı ve kısa sürede vazgeçmek zorunda kaldığı ‘Yeşil Top’ projesinden daha uzun ömürlü olacak mı? Göreceğiz…” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.